Najnovije

Svečani ispraćaj pripadnika Vojske Srbije u misiju u Liban

 

  • U kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju danas je održana vojna svečanost povodom ispraćaja novog kontingenta Vojske Srbije u mirovnu operaciju Ujedinjenih nacija u Libanu

Kontingent čine pešadijska četa iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske, štabni oficiri i element nacionalne podrške. Oni će narednih šest meseci u sastavu mirovnih snaga izvršavati odgovorne zadatke na očuvanju mira u sektoru „Istok“ mirovne operacije Ujedinjenih nacija u ovoj bliskoistočnoj zemlji.

Svečanosti su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, predstavnici jedinica Vojske Srbije, organa lokalne samouprave i Srpske pravoslavne crkve, te rodbina i prijatelji vojnika i starešina koji se upućuju u mirovnu operaciju.

Državni sekretar Starović je zastavu Republike Srbije uručio komandiru pešadijske čete majoru Aleksandru Pešiću a pripadnicima Vojske Srbije poželeo uspešnu realizaciju dodeljenih zadataka u zoni operacije i da časno, profesionalno i dostojanstveno predstavljaju vojsku i državu.

Vojska Srbije je učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu otpočela 2010. godine upućivanjem pet štabnih oficira, da bi kasnije broj pripadnika Vojske Srbije u ovoj misiji bio značajno uvećan. Trenutno se u Libanu, osim kontingenta u sektoru „Istok“, angažuje i vod Vojske Srbije za zaštitu mirovnih snaga u sektoru „Zapad“.

Izvor: Vojska Srbije

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Zasedao vojvođanski SES: Za bolja radnička prava
Počinju protesti radnika kompanije Ziđin u Boru

Kategorije

Izbornik