Najnovije

Štrajk: Somborske novine prvi put posle 69 godina izašle danas bez informacija

 

  • Kao što su i najavili a mi objavili, u jučerašnjem saopštenju zaposleni u Somborskim novinama su danas, petak, 10. mart 2023. prvi put u proteklih 69 godina, izdali broj bez informacija. Ovaj današnji – 3.585. broj od onog prvog – od 28. maja 1954, kako su ponovili u današnjem okupljanju sa građanima i kolegama koji su im dali podršku, nikako ne zaslužuje da se nazove brojem

Jer, osim čitulja, malih i poslovnih oglasa, u njemu čitaoci ne mogu da pronađu kako zaposleni u lokalnom gradskom listu ističu, druge informacije značajne za građane. Razloge tome navode što su jednoglasno odlučili da pokrenu štrajk: tri meseca nisu primili zarade i rekoše da je ovo jedini način na koji mogu da ostvaruju svoja prava, odnosno zarade a sindikalno, smatraju, ne moraju da se organizuju. Osim neisplaćenih zarada, osnovni zahtevi su im i neuplaćeni doprinosi.

Marina Radnić, glavna i odgovorna urednica u obraćanju javnosti, najpre se izvinila čitaocima a zatim podvukla da je kolektiv „Somborskih novina bio primoran da se odluči na ovakav radikalan potez, iako se mesecima borio da do toga ne dođe i da pre svega naši čitaoci ne ostanu uskraćeni za informacije“:

  • Nažalost, zaposleni u „Somborskim novinama“ već mesecima ne primaju zarade, a razgovori sa direktorom nisu doveli do toga da se problem reši. Zbog toga u današnjem broju objavljujemo samo plaćene strane kako bismo ispoštovali svoje stranke i poslovne partnere, a kako će biti u budućnosti, u ovom momentu ne znamo.

Tonski zapis koji smo zabeležili možete da čujete ovde u odloženom slušanju.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Štrajk zaposlenih u „Somborskim novinama“
Raspisan Konkurs za bespovratna sredstva za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje na teritoriji Grada Sombora za ovu godinu

Kategorije

Izbornik