Ekonomija

Srpska privreda na Mostarskom sajmu od 2. do 6. maja

 

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije organizuju nastup srpskih privrednika na 24. Međunarodnom sajmu privrede koji će od 2. do 6. maja biti održan u Mostaru (Bosna i Hercegovina) 

  • Pozivamo sve kompanije registrovane u Srbiji koje se bave proizvodnjom, preradom ili uslugama u sektoru poljoprivredno – prehrambene industrije, građevine, drvno-prerađivačke, metalske i hemijske industrije, zatim iz tekstila i sektora turizma da se prijave i predstave svoj proizvodni program u okviru nacionalnog paviljona Srbije. Sajam je prilika da srpski izvoznici ostvare saradnju ne samo sa kompanijama iz BiH i drugih zemalja regiona već i da plasiraju svoje proizvode na treća tržišta – kaže Bojana Lalović iz Službe za organizaciju sajmova Privredne komore Srbije.

Tržište Bosne i Hercegovine vodeće je izvozno tržište za domaću privredu, uz obim razmene koji je u 2022. godini dostigao vrednost od oko 3,3 milijardi evra i suficit domaće privrede od više od 840 miliona evra.

Ove godine, zemlja partner na sajmu je Izrael, a tokom trajanja sajma, biće održana i podsajamska manifestacija – Sajam turizma Mostar, koja je namenjena promociji turističkih potencijala i povezivanju  ponuda turističkih agencija.

Kompanije zainteresovane za učešće na ovom sajmu mogu da se prijave do 15. marta slanjem prijave na mejl: bojana.lalovic@pks.rs i tatjana.beuk@pks.rs.

Više informacija o Javnom pozivu za učešće na sajmu nalaze se na linku: https://pks.rs/dogadjaj/medunarodni-sajam-privrede-mostarski-sajam-2023-3203 .

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Svečano i u Udruženju za proizvodnju organske hrane „ECO Energy“ Sombor
Gradsko veće Sombora: Predstoji tradicionalna akcija Mesec čistoće

Kategorije

Izbornik