Estrada

Natali Dizdar kakvu još nismo videli u novoj himni slobode “Ocean”

Uoči Dana žena, Natali Dizdar predstavila pesmu “Ocean” i neočekivani spot u režiji talentovane beogradske umetnice Georgine Samardžić

  • Nakon hita „Zadnji dan ljeta“ koji je obeležio prošlu godinu Natali Dizdar se sprema za još jedno osvajanje publike i radijskog etra novom pesmom Ocean. I ovoga puta kao saradnike je izabrala proverenu ekipu iz benda Porto morto, koji potpisuju ovu himnu slobode

„Pesma je nastala iz dobre vibre, što se oseti već sa prvim zvižducima. Zapravo je ‘dobar vibe’ i bio njen prvi naziv. Nastavlja se na priču poslednjeg singla „Zadnji dan ljeta“, a meni je posebna jer je deo projekta u kojem jako uživam.“ – otkrila nam je Natali.

Uz prepoznatljive zvižduke, pesmu obeležava i kroz nju se provlači priča o slobodi, ženskoj emancipaciji. Zato je za rediteljku spota Natali odabrala talentovanu beogradsku umetnicu Georginu Samardžić koja je savršeno uhvatila suštinu pesme i pružila sasvim drugačiji pogled na Natali. Kako je prošla saradnja?

Sa puno ženske energije sa kojom bih opisala i samu pesmu. Snimalo se u okolini Beograda, u jednoj za mene eksperimentalnoj i izmeštenoj priči, te izletu u nešto malo drugačije od onog što sam do sad radila.“ – odgovara Natali.

Pesma je izašla uoči Dana žena, jer simbolički, kako objašnjava Natali, prenosi poruku osnaživanja, slobode, neopterećenosti.
„Moja ljubav je slobodna, poruka je koja se ponavlja u pesmi i koja zapravo prelazi granice onoga što je bilo, što jeste, i što će se eventualno dogoditi. Kada volimo onda smo slobodni, bez obzira u kakvoj ljubavnoj priči se nalazimo, pa i onda kad to možda zaboravimo. U toj slobodi leži naša snaga i ujedno ranjivost, a mislim da je upravo to poruka koju prenosi ova pesma. Ona je zapravo univerzalna ali nosi jednu njenu žensku empancipovanu energiju.“ – objašnjava Natali.

Ispred Natali je puno posla jer je sebi zadala velik zalogaj za zadatak. Naime dovršava dva EP-a koji će već na jesen izaći u sklopu vinila.
„Nakon prošlogodišnjeg izlaska EP-a projekta BETI, u studiju sam završila još jedan koji će se naći na A strani vinila. B stranu sačinjavaće pesme koje završavam sa momcima iz Porto morta. Tu su i koncerti koji su lagano već krenuli, ali više o tome uskoro.“

Natali Dizdar – Ocean.mp3 8.6 MB
https://mega.nz/file/oENXWazS#OioL4hCh999rW0ILWm-lrv4fnLkit8ERl5iduVpwZek

Natali Dizdar – Ocean.wav 37.6 MB
https://mega.nz/file/YEs0kTpL#2e8SWzpkbS9zaxnHm1fnBXCATJjbbeLjzUx3ga4NM-I
http://www.indigo-audio.com/aquarius/AQ_Singlovi_2023/Natali_Dizdar_-_Ocean.mp3.zip
http://www.indigo-audio.com/aquarius/AQ_Singlovi_2023/Natali_Dizdar_-_Ocean.wav.zip

YOUTUBE: https://youtu.be/N54Oxa_1ncQ
STREAMING: https://bfan.link/ocean-18

image003

PR TEAM

Anamarija Pančenko

Menart d.o.o.

Resavska 12/I, 11000 Beograd, Srbija,  +381 11 2681 121, +381 63 225080

promocija@menart.rs

www.menart.rs

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Omiljeni klasik Jinxa, pesma „Smijem se“ je od danas u novom ruhu!
Miach predstavlja novu post prekid himnu koja osvaja na prvo slušanje!

Kategorije

Izbornik