Ekonomija

Stanišić: Završni radovi na asfaltiranju obilaznice

 

  • Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i članovi Gradskog veća za oblast poljoprivrede i komunalne delatnosti i investicije, Jovan Keča, odnosno Đorđe Zorić, zajedno sa predstavnicima stručnog nadzora i Mesne zajednice „Stanišić“, obišli su u utorak 28. marta završne radove na asfaltiranju atarskog puta u Stanišiću

Reč je o asfaltiranju takozvanih obilaznica u dužini od 3.350 metara a širine 4 metra. Izvođač radova je preduzeće „Vojput“.

Gradonačelnik Sombora istakao je da će zahvaljujući tom putu teška poljoprivredna mehanizacija moći da obiđe ovo naseljeno mesto.

  • Krajem prošle godine završili smo do nivoa tucanika ovaj atarski put cementnom stabilizacijom. Tada smo govorili da ćemo u narednim godinama da asfaltiramo ovu obilaznicu i na naše veliko zadovoljstvo, krajem marta, za koji dan, kompletno ova obilaznica biće asfaltirana. Ovo je veoma bitan put, s obzirom da većina teške mehanizacije, koja kada je sezona repe prolazi kroz naseljeno mesto Stanišić, sada će imati mogućnost da koristi ovu obilaznicu, kao i ostala poljoprivredna mehanizacija – podvukao je Ratković.

Gradonačelnik je ovom prilikom najavio i nove infrastrukturne radove u Stanišiću:

  • Ono što je veoma bitno za stanovnike Stanišića je da je pri kraju prva faza izgradnje dovodnika vode od Svetozara Miletića ka Stanišiću i da će u narednoj godini stanovnici ovog naseljenog mesta dobiti pijaću vodu, a još jedna lepa vest je svakako da očekujemo u ovoj godini da krene jedan veliki projekat izgradnje kanalizacione mreže sa prečistačem otpadnih voda i upravo je Stanišić prvo naseljeno mesto gde će biti izvođeni ovi radovi. Mi i dalje nastavljamo sa izgradnjom atarskih puteva i otresišta u ovoj godini i zahvalio bih se Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo koji je pomogao u finansiranju prve faze, a kompletno asfaltiranje finansirao je Grad Sombor u iznosu od oko 30 miliona dinara – zaključio je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Agencija za privredne registre omogućila neometan pristup eServisima
Sombor će u aprilu ponovo zamirisati Međunarodnim festivalom cveća neumornog inicijatora Dušana Kontića

Kategorije

Izbornik