Najnovije

Uhapšene tri osobe osumnjičene za proneveru u obavlјanju privredne delatnosti

 

  • Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odelјenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kralјevu, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo pronevera u obavlјanju privredne delatnosti

Uhapšeni su D. S. (1986) odgovorno lice agencije „Tajm Horizont“ Rača, Đ. S. (1989) zaposlena u toj agenciji, kao i V. N. (1998) bivši radnik agencije.

Sumnja se da su D. S. i Đ. S. od oktobra 2018. do decembra 2020. godine, novac fizičkih lica – korisnika platnih usluga agencije „Tajm Horizont“ primlјen na ime pruženih platnih usluga, suprotno Ugovoru o poslovno – tehničkoj saradnji zaklјučenim sa jednom platnom institucijom, prebacivali na svoje račune, podizali i zadržavali za sebe.

Kako se sumnja, oni su davali i usmene naloge V. N. da novac prebacuje na svoj lični račun, koji je zatim ona podizala i vraćala D. S. i Đ. S.

Na taj način osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3.159.082 dinara za koliko su i oštetili platnu instituciju.

Osumnjičenom D. S. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok su Đ. S. i V. N. sprovedene u tužilaštvo.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Policijska uprava Sombor: Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda neustupanje prava prvenstva prolaza i neprilagođena brzina kretanja
Republički hidrometeorološki zavod: Najava jutarnjih mrazeva

Kategorije

Izbornik