Ekonomija

Agencija za privredne registre omogućila neometan pristup eServisima

 

  • Internet stranica i veb-server Agencije za privredne registre bili su prethodnih dana na meti distribuiranih napada (Distributed Denial-of-Service-DDoS) usmereninih na ometanje mrežnih usluga Agencije

DDoS napadi, navode na veb-sajtu APR-a, imali su za cilj da dovedu do preopterećenosti veb-servera, kako bi korisnicima bio onemogućen pristup eServisima Agencije. Podaci nisu bili meta ovih napada, tako da baze podataka kojima rukovodi Agencija nisu bile ugrožene.

Počinioci ovih napada, koji su dolazili iz mnogih zemalja širom sveta, preplavljivali su sajt Agencije, što je prouzrokovalo povremenom slabom funkcionalnošću veb-sajta, imejlova i veb-servisa.

Obaveštavamo javnost da je Agencija u ponedeljak (27. marta) uspela da odbrani sistem od napada i omogući pristup svim svojim veb-servisima, uz povremene prekide, dok danas sistem radi nesmetano – stoji takođe u saopštenju.

Tako je putem posebnog informacionog sistema za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja u ponedeljak dostavljeno 15.500 finansijskih izveštaja, ali je Agencija primila i sve ostale elektronske prijave koje su korisnici uputili putem ostalih veb-servisa Agencije.

Agencija za privredne registre je prijavila DDoS napade Nacionalnom centru za prevenciju bezbednosnih rizika u IKT sistemima (Nacionalni CERT) i Ministarstvu informisanja i telekomunikacija.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Cena jaja pred Uskrs i do 50 dinara, potrošači prinuđeni da biraju jeftinije vrste mesa
Stanišić: Završni radovi na asfaltiranju obilaznice

Kategorije

Izbornik