Najnovije

Sredstva za još 12 kuća na selu na području Grada Sombora

 

  • Po Javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom za 2023. godinu, raspisanim od strane Ministarstva za brigu o selu, a Grad Sombor utvrdio ispunjenost uslova konkursa propisanih Uredbom, potpisali su ugovor svih 12-oro korisnika ovih sredstava

Darko Smiljanić, član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite je juče u Beogradu, u ime Grada Sombora bio potpisnik Ugovora, dok su korisnici ovih sredstava, koji su se svojim potpisom i zvanično opredelili za život na selu, sledeći: Bojana Ilić i Nikola Elek za kuću u selu Stanišić, Milica i Stefan Popić takođe Stanišić, Zoran Slavnić – Stapar, Sandra i Bertalan Bagi – Svetozar Miletić, Boris Jović – Stanišić, Zorica i Predrag Rapaić – Kolut, Marija i Sava Krstić – Stapar, Dragana i Boris Pujin – Svetozar Miletić, Borka Stojanović i Nemanja Banjanac – Stapar, Kristina i Marinko Mačković – Svetozar Miletić, Monika i Balint Tako – Čonoplja, Jelena i Antun Pravdić – Svetozar Miletić.

Većnik Smiljanić je ovim povodom izrazio zahvalnost Ministarstvu za brigu o selu koje još od 2021. godine do danas, dodeljuje bespovratna sredstva za kupovinu, do sada čak 108 seoskih kuća na teritoriji Grada Sombora i time podstiče ostanak ljudi na selu, prednosti i mogućnosti koje ono nudi, kako za mlade bračne parove, decu, tako i za samohrane roditelje.

Javni konkurs za realizaciju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu, otvoren je do utroška budžetskih sredstava predviđenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra, do kada svi zainteresovani mogu da dostave prijave.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

U Apatinu otvorena jubilarna 10. Međunarodna filatelistička izložba
Upozorenje za područje Srbije na visoke temperature tokom druge dekade jula

Kategorije

Izbornik