Sport

U Apatinu obeležen jubilej 40. godina DPA Apatin – zaslužnima zahvalnice

Veliki jubilej DPA – photo: AcanskiS ©

  • U sklopu 59. Apatinskih Ribarskih Večeri, u velikoj sali Doma Kulture u Apatinu obeležen je veliki jubilej, 40 godina Društva Podvodnih Aktivnosti Apatin

Društvo je formirano 1983. godine kao Ronilački klub „Boris Kidrič“ po istoimenom Brodogradilištu u Apatainu koje je bilo sponzor. Inicijatori osnivanja društva bili su Milan Bubulj, Petar Runjajić, Dragomir Obradović i Andraš Kovač i još nekolicina mladića, koji su se vratili sa odsluženja vojnog roka u Ratnoj mornarici tadašnje JNA kao ronioci. Prvi predsednik je bio Gojko Desnica. Godine 1992. Duštvo menja ime u DPA Apatin, koje nosi i danas.

Jubilej je bila i prilika da se Društvo zahvali onima koji su nesebično pomagali Udruženju bilo kao sponzori ili saradnici. Zahvalnice su uručene Društvu za podvodne aktivnosti Sombor, Klubu za podvodne aktivnosti Subotica, Vulkan protektoru doo Apatin, Opštini Apatin, JP „Dunavska obala“, Draganu Josiću i Ljubomiru Košiću, kao i onima koji su u Društvu od prvog dana: posthumno dr Mladenu Basti (nagradu je primio njegov sin Boris), Milanu Bubulju, Dušanu Banjcu i Miloradu Bujiću.

Minutom ćutanja odana je pošta preminulim članovima, dr Mladenu Basti, Laslu Kasašu, Aci Ljubenoviću, Tiboru Šinkoviću, Čedomiru Receku i Dragomiru Obradoviću.

 

Signali ronilaca pod vodom u brošuri DPA Apatin

photo: AcanskiS ©

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

KK Vojvođanin Sombor nastavlja u Srbobranu takmičarsko leto
Apatinac Damir Ožegović rekorder 1. Auto trke ubrzanja u Somboru

Kategorije

Izbornik