Ekonomija

Sredstva Grada Sombora pčelarima za nabavku opreme

 

  • Grad Sombor prepoznaje značaj pčelarstva kao veoma važne poljoprivredne grane, pa je i ove godine nastavio sa subvencionisanjem pčelarstva za koje je u proteklih pet godina putem Konkursa u ove namene izdvojeno oko 9,5 miliona dinara

Zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica poslednjeg julskog petka je zajedno sa članom Gradskog veća za oblast ruralnog razvoja Srđanom Savićem, uručila 18 ugovora o dodeli sredstava za nabavku novih pčelinjih društava i opreme u pčelarstvu poljoprivrednim proizvođačima koji se bave uzgojem pčela i proizvodnjom meda, kao i pet 5 ugovora udruženjima pčelara za nabavku novih mašina i opreme u sektoru pčelarstva na teritoriji Grada Sombora. Za njih su u gradskom budžetu obezbeđena sredstva u iznosu od 3 miliona dinara.

  • Gde su pčele, tu je i zdravlje, izreka je koja nam kazuje da pčele nisu samo deo ekosistema naše planete, već i glavni oprašivači više od 80 odsto biljaka koje svakodnevno koristimo u ishrani. Međutim, potrebno je da neko brine i o njima. Neko poput vas, dragi naši pčelari, koji zbog ljibavi prema prirodi i ovim izrazito vrednim i inteligentnim bićima, direktno utičete na opstanak ekosistema i ljudske rase na našoj planeti – navela je zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica.

Pravo učešća na Konkursu imala su lica koja se bave uzgojem pčela koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i u aktivnom su statusu.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

JKP Prostor Sombor: Komunalno uređenja Koluta
Akcija komunalnog uređenja naseljenog mesta Kolut

Kategorije

Izbornik