Sport

Sportski savez grada Sombora: Izbor sportiste godine za 2022.

 

  • Upravni odbor Sportskog saveza grada Sombora uputio je danas najavu i pojedinosti u vezi sa proglašenjem Sportiste godine grada Sombora za 2022. godine

Tradicionalna manifestacija će biti održana 2. februara 2023. u Narodnom pozorištu Sombor.

U javnom pozivu za prikupljanje predloga za izbor pojedinih priznanja, navedeno su tri oblasti, njihove kategorije i nagrade.

U prvoj oblasti, biće dodeljena godišnja priznanja u olimpijskim i neolimpijskim sportovima najuspešnijim sportistima, ekipama i trenerima, najuspešniji sportista: pionir, kadet, junior i senior iz pojedinačnih olimpijskih sportova (1, 2, 3.mesto) i neolimpijskih sportova (1. mesto). Zatim, najuspešniji sportista – pionir, kadet, junior i senior iz ekipnih sportova (1. mesto), najuspešniji sportista – pionirka, kadetkinja, juniorka i seniorka iz pojedinačnih olimpijskih sportova (1, 2, 3.mesto) i neolimpijskih sportova (1. mesto). Biće proglašen i najuspešniji sportista – pionirka, kadetkinja, juniorka i seniorka iz ekipnih sportova (1. mesto), najuspešnija ekipa (olimpijskih i neolimpijskih sportova), kao i najuspešniji trener (olimpijskih i neolimpijskih sportova).

Drugu oblast čine posebna priznanja a dodeljuju se u kategorijama Školski sport – osnovne škole, najuspešnija škola, pojedinac, pojedinka i nastavnik, srednje škole najuspešnija škola, pojedinac, pojedinka i nastavnik. U katеgoriji sportska rekreacija, najuspešniji pojedinac i pojedinka, najuspešnija ekipa, kao i u kategoriji za vrhunski sportski rezultat ostvaren u sportskim organizacijama van teritorije Grada Sombora. I ovom prilikom predviđen je Grand prix.

Najzad, Nagrada za životno delo: Priznanje za doprinos i razvoj sporta u gradu Somboru predviđena je i za 2022.

Prijave (popunjeni obrasci) mogu da budu upućene od dana objavljivanja, 16. januara 2023. godine, pa do 25. janura, lično u kancelariji Sportskog saveza grada Sombora ili poštom na adresu: Venac vojvode Petra Bojovića 11, 25000 Sombor.

Predlog za izbor najboljih u 2022. godini mogu da upute sportske organizacije, granski sportski savezi, škole, sportski radnici i pojedinci, na obrascu propisanim Pravilnikom.

Pravilnik i obrasci za Izbor sportiste Grada Sombora za 2022. godinu dostavljeni sportskim organizacijama, savezima i sredstvima informisanja elektronskim putem a mogu da budeti i preuzeti u kancelariji Sportskog saveza grada Sombora, Venac vojvode Petra Bojovića 11, Sombor.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu da dobiju lično ili na telefon 025/ 436 – 787 Sportskog saveza grada Sombora (Venac vojvode Petra Bojovića 11).

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

U Somboru po 6. put startuje KUP nacija u ženskom boksu
Srpska desetka protiv Katara i posebno velika 2 boda

Kategorije

Izbornik