Estrada

Marko Bošnjak predstavlja pesmu i spot koji ostavljaju bez daha

 

„Spokojan“ 

  • Nakon što je prošle godine pesmom „Moli za nas“ i „Pjesmom za kraj“ privukao pažnju publike i kritke, talentovani mladi pevač Marko Bošnjak predstavlja „Spokojan“ – pesmu i video spot koji ostavljaju bez daha i munjevito se popeo u trending zonu

Pesma „Spokojan“ sadrži etno elemente u eskperimentalnom i modernom aranžmanu za koji su zaslužni Markovi dugogodišnji saradnici Vlaho Arbulić i Mihovil Šoštarić (Lockroom):

  • Pesma me na prvu osvojila i cenim Vlahin pristup u kojem “sluša” moju životnu priču i pretače je u muziku. Tekst je ozbiljnije naravi i prožet je raznim metaforama te se radujem što ću videti na koji će način svaki pojedinac interpretirati značenje pesme za sebe – rekao je Marko.

Raskošnu pesmu prati jednako raskošan spot koji je sniman na lokacijama u okolini Rame i Ramskog jezera, što je za Marka posebno značajno jer je reč o njegovom rodnom kraju:

  • Oduvek sam imao želju snimiti spot na Ramskom jezeru te kroz muziku i umetnički izražaj sa sobom trajno povezati i promovisati svoj rodni kraj. Smatram da ima ogroman potencijal, pogotovo za predivne filmske kadrove koji će dodatno podići pesmu i dati joj novu dimenziju. Snimljenim kadrovima sam i više nego zadovoljan, te sam jako ponosan na ceo tim koji je odradio vrhunski posao – otkrio je.

Ovaj, za Marka dosada najintimniji spot, režirala je Vedrana Vukojević koja je inspiraciju pronašla u bezvremenskom klasiku „Orkanski visovi“ Emily Brontë:

  • Neposredno pre nego što sam dobila poziv od Vlahe za Markov spot sam završila sa čitanjem „Orkanskih visova“, književnice Emili Bronte, sad sa velikom distancom vidim da su Marko i Anja na početku spota bili moja interpretacija detinjstva Heathcliffa i Catharine, njihovog bega u prirodu i ljubavi. Spot za pesmu „Spokojan“ je u svakom smislu poseban i za mene kao rediteljku značajan.

Tokom trajanja priprema i samog snimanja se konstantno osećala Markova ambivalentnost povodom snimanja na Ramskom jezeru. Za njega je to bilo jako intenzivno i emotivno, značilo je povratak na mesto gde je sve počelo i potpunu ogoljenost. Marko se herojski poneo i dokazao da i u ledenoj vodi zna da peva. Zahvalna sam producentu Vlahu Arbuliću, Marku i celoj ekipi na potpunom poverenju i slobodi, režija teško funkcioniše bez toga, jer dolazi do blokade u kreativnosti i celokupnoj viziji – ispričala je Vedrana.

~ . ~

MARKO BOŠNJAK
„Spokojan“

(Vlaho Arbulić /Vlaho Arbulić /Vlaho Arbulić, Mihovil Šoštarić)

Republika /Aquairus Records

Marko Bosnjak – Spokojan.mp3 8.2
https://mega.nz/file/VBtiXb4S#APGJVKm4n-5REvSQwcIMmAxpA3n9FQwEacLJU4T4Lxw

Marko Bosnjak – Spokojan.wav 35.8 MB
https://mega.nz/file/8E0h1LzK#EkBN8dCA5ILYc_gZ52Tb9E08NNErk89gMj-DYs9Uzq0

http://www.indigo-audio.com/aquarius/AQ_Singlovi_2023/Marko_Bosnjak_-_Spokojan.mp3.zip

http://www.indigo-audio.com/aquarius/AQ_Singlovi_2023/Marko_Bosnjak_-_Spokojan.wav.zip

STREAMING: https://bfan.link/spokojan
YOUTUBE: https://youtu.be/Vl6buvSS3TY

Pesma „Spokojan“ dostupna je na svim streaming servisima.

U galeriji vidite fotografije iz spota:

Marko Bošnjak Instagram
Marko Bošnjak Facebook

Informacije i materijal od produkcijske kuće:

image003  PR TEAM:  Anamarija Pančenko

Menart d.o.o.*

  *  Resavska 12/I, 11000 Beograd, Srbija  +381 11 2681 121, +381 63 225080

  *   promocija@menart.rs  , www.menart.rs

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Sada je red na nju! Nika Turković objavila prvi album „11”
Elvis Stanic Group Feat. Marko Tolja – Plovim

Kategorije

Izbornik