Sindikat

GS KUM Nezavisnost novi član Evropske federacije novinara

 

  • Granski sindikat kulture, umetnosti i Medija „Nezavisnost“ primljen je u članstvo Evropske federacije novinara (EFJ)

– Zadovoljstvo mi je da vas obavestim da je Upravni odborEvropske federacije novinara EFJ upravo prihvatio vašu molbu da postanete članovi EFJ-a. Dobrodošli u EFJ, drage kolege – saopštio je 13. januara generelni sekretar Rikardo Gutieres (Ricardo Gutiérrez).

Evropska federacija novinara je najveća novinarska organizacija u Evropi, koja predstavlja više od 320.000 novinara – članova 72 novinarske organizacije iz 45 zemalja.

Predsednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever izabrana je za predsednicu EFJ-a na izbornoj skupštini organizacije 14. juna 2022. u Izmiru. Sever je prva ženska predsednica u istoriji EFJ-a.

Članovi EFJ-a iz Srbije su još i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Udruženje novinara Srbije (UNS) i Sindikat novinara Srbije (SiNoS).

  • Hvala vam što ste prihvatili naš zahtev za članstvo u EFJ. Radujemo se saradnji sa drugim kolegama iz Evrope i razmeni iskustva – napisao je povodom prijema u EFJ predsednik GS KUM Nezavisnost Darko Šper.

GS KUM Nezavisnost je najbrojnija sindikalna organizacija medijskih radnika u Srbiji.

(Naslovna fotografija: Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Granski sindikat kulture, umetnosti i medija „Nezavisnost“ održali su u Novom Sadu konferenciju za medije povodom Svetskog dana slobode medija, 3. maja. Konferencija za medije održana je istog dana (utorak, 3. maja 2022), s početkom u simboličnih 5 do 12, u protorijama NDNV-a na SPENS-u. Javnosti su se obratili tom prilikom predsednik GS KUM Nezavisnost Darko Šper koji je i moderirao, predsednica NDNV-a Slađana Gluščević i član radne grupe za bezbednost novinara, advokat, dipl. pravnik Veljko Milić; snimio: Srđan Ačanski, Novi Radio Sombor, član GS KUM)

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , , , , ,

Povezani članci

Kakve ekonomske (ne)prilike predstoje Srbiji i svetu u 2023. godini
Sindikati Ziđina demantuju poslodavca: Kolektivni ugovor je sveto pismo u zaštiti radnika

Kategorije

Izbornik