Zdravstvo

Somborsko porodilište dobilo novu opremu

 

  • Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković sa saradnicima obišao je u petak, 24. juna, somborsko porodilište, koje je nakon rekonstrukcije dobilo i potpuno novu opremu. Porodilište je renovirano zahvaljujući sredstvima Grada Sombora i Ministarstva bez portfelja za demografiju i populacionu politiku, a u obnovu je utrošeno oko 21 milion dinara

Nakon završene rekonstrukcije u januaru ove godine, na inicijativu Kabineta gradonačelnika Sombora pokrenuta je akcija za prikupljanje donacija u koju su bili uključeni somborski privrednici i zahvaljujući kojima je urađeno i opremanje porodilišta.

  • Krajem prošle godine organizovali smo donatorsku večeru sa privrednicima kako iz grada Sombora, tako i iz celog Zapadnobačkog okruga, na kojoj je prikupljeno oko četiri miliona dinara za opremanje somborskog porodilišta. Iskoristio bih ovu priliku da se svima njima još jednom zahvalim što su učestvovali u ovoj plemenitoj akciji i što danas imamo lepo opremljeno i komfornije porodilište za mame i bebe. Od prikupljenih sredstava kupljena je medicinska oprema, nameštaj i tehnika, i drago mi je što smo zajedničkim snagama uspeli da realizujemo jedan ovako lep projekat – rekao je gradonačelnik Ratković.

Dr Dragan Rastović, v.d. direktora somborske bolnice, kazao je da je porodilište nakon rekonstrukcije dobilo i nove sadržaje, a pre svega novu izolacionu jednicu, apartman, pretporođajnu salu i prijemnu ambulantu.

  • Prvi put nakon više od dvadeset godina somborsko porodilište je u potpunosti rekonstruisano, po najsavremenijim standardima. Urađene su instalacije, podovi, plafoni, toaleti… a što se tiče opreme, zanovili smo stolove, lampe, klime, nabavili nove krevetiće za bebe, većim delom su zamenjeni i kreveti za porodilje i ubačen je novi nameštaj. Ono što je novina nakon rekostrukcije porodilišta, omogućili smo da ubuduće i očevi mogu prisustvovati porođaju ukoliko to žele i naravno, imaju dovoljno hrabrosti – objasnio je dr Dragan Rastović.

U somorskom porodilištu svake godine rodi se oko hiljadu beba, a u svakom momentu može da primi 22 buduće mame.

Tekst i fotografije: Marina Radnić (Somborske novine)

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Svetski dan bez duvana – 31. maj pod ovogodišnjim sloganom “DUVAN: PRETNJA NAŠOJ ŽIVOTNOJ SREDINI”
Klinika ‘Laza Lazarević’ predstavlja svoju zvaničnu mobilnu aplikaciju: „UVEK UZ TEBE“

Kategorije

Izbornik