Najnovije

Somborski većnici usvojili predlog o sufinansiranju energetske sanacije porodičnih kuća i stanova

 

  • Gradsko veće Grada Sombora održalo je danas 167. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 9 tačaka

Usvoje je između ostalog, predlog Pravilnika o sufinansiranju mere energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u okviru projekta „Čista energija i energetske efikasnosti za građane u Srbiji“. Grad Sombor je, u julu tekuće godine, potpisao Ugovor o sufinansiranju ovog programa koji sprovodi Grad Sombor sa Ministarstvom rudarstva i energetike. Ukupna sredstva podsticaja za realizaciju predmetnog programa iznose 13.000.000 dinara, od čega Ministarstvo obezbeđuje 6.500.000 dinara, dok drugu polovinu sredstava u istom iznosu (6.500.000 dinara), obezbeđuje Grad.

Na 167. sednici Gradskog veća Grada Sombora usvojen je tekst III Javnog poziva za kupovinu kuća odnosno stambenih jedinica na teritoriji Grada Sombora, za rešavanje stambenih potreba korisnika projekta „Kuće za bolju budućnost u Somboru“. Javni poziv je namenjen za stambeno zbrinjavanje Roma, žena žrtava nasilja u porodici i mladih bez roditeljskog staranja koji izlaze iz sistema socijalne zaštite. Kuće koje su predmet ovog Javnog poziva moraju biti na teritoriji Grada Sombora, što obuhvata teritoriju grada i svih naseljenih mesta. Raspoloživa sredstva za pojedinačnu stambenu jedinicu obezbeđena su iz granta donatora i budžeta Grada Sombora. Vrednost predmetne kuće sa okućnicom iznosi u proseku 2.244.205,94 dinara. Ovim se, potom, ponovo raspisuje III Javni poziv za kupovinu kuća odnosno stambenih jedinica na teritoriji Grada Sombora, za rešavanje stambenih potreba korisnika projekta „Kuće za bolju budućnost u Somboru“.

Gradsko veće je prihvatilo i informaciju o potrebi sufinansiranja izrade projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i adaptaciju nekadašnje Garnizonske ambulante za potrebe Odeljenja za plućne bolesti Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor. Ovim putem se ovlašćuje gradonačelnik Grada Sombora da sa opštinama Kula, Apatin i Odžaci, čiji građani koriste usluge Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor zaključi Ugovor o sufinansiranju izrade projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i adaptaciju nekadašnje Garnizonske ambulante. Ukupna finansijska sredstva potrebna za izradu projektno tehničke dokumentacije koja je potrebna za sanaciju i rekonstrukciju predmetnog objekta procenjuju se na 3.000.000 dinara sa obračunatim PDV-om.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

FCD: Podrška zahtevima sindikata za povećanje minimalne zarade
Tradicionalne „Velikogospojinske večeri“ u Kljajićevu, Rastini, Staparu, Bezdanu

Kategorije

Izbornik