Najnovije

Tradicionalne „Velikogospojinske večeri“ u Kljajićevu, Rastini, Staparu, Bezdanu

Predstoji osvećenje pravoslavnog Hrama u izgradnji „Uspenje Presvete Bogorodice“ u Kljajićevu

  • Bogat program manifestacija i proslava, koje organizuju mesne zajednice, a pod pokroviteljstvom Grada Sombora, biće održane tokom ovog i narednog vikenda. Stanovnici naseljenih mesta Kljajićeva, Rastine i Stapara, obeležavaju seosku slavu – Veliku Gospojinu, od 26. do 29. avgusta, dok će Mesna zajednica Bezdan, prirediti koncert poznate muzičke grupe „Valentino“, koji će biti održan u petak, 1. septembra

Tokom proslave seoske slave, Velike Gospojine u naseljenom mestu Kljajićevo, organizatori u ime Mesne zajednice Kljajićevo, pripremili su raznovrstan program za goste. Takmičarski deo u kuvanju ribljeg paprikaša, te kulturno-umetnički program, samo su deo ponude. Svi prisutni gosti tokom ova tri dana moći će da uživaju u raznovrsnom muzičkom programu. U predvečerje 28. avgusta, zakazano je svečano osvećenje pravoslavnog Hrama u izgradnji „Uspenje Presvete Bogorodice“ u Kljajićevu.

Ovogodišnje 26. „Velikogospojinske večeri“ u organizaciji Mesne zajednice Stapar, sadrže bogat takmičarski, društveni, kulturno-umetnički i muzički program. Osim igara za decu, najavljene su i smotre starovremenih vozila i folklornih večeri, biće održan i moto susret. U večernjim časovima, za sve prisutne biće organizovana muzika.

Mesna zajednica Rastina pripremila je bogat program tokom obeležavanja slave sela, Velike Gospojine. Nakon služenja liturgije u Hramu „Uspenja Presvete Bogorodice“, biće postavljena Likovna kolonija u dvorištu mesne zajednice, kao i organizovana „Rastinska Olimpijada“, koja predstavlja sportsko takmičenje u petnaestak disciplina. Prisutni gosti će u poslepodnevnim časovima uz predstavnike Grada Sombora, položiti venac na spomenik i time odati počast osnivačima ovog naseljenog mesta, čuvenim solunskim borcima, dok je za kraj večeri organizovana prigodna večera u Domu kulture.

U organizaciji Mesne zajednice Bezdan, u petak, 1. septembra, biće održan koncert grupe „Valentino“. Početak je u 20 časova, dok će veče otvoriti predgrupa „Stonehenge“, u 19 časova. Koncert je organizovan u okviru „Trojnog susreta“ u Bezdanu, ali je usled tadašnjih loših vremenskih prilika, pomeren za 1. septembar.

Ovom prilikom, pozivamo sve naše drage sugrađane da posete neku od ovih manifestacija, da pogledaju turističku i kulturnu ponudu na području Grada Sombora.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Somborski većnici usvojili predlog o sufinansiranju energetske sanacije porodičnih kuća i stanova
Zabrana teretnog saobraćaja na teritoriji Mađarske od 26. avgusta u 15 časova, do nedelјe, 27. avgusta u 22 časa

Kategorije

Izbornik