Kultura

Somborski književni festival uz najeminentnija imena

 

  • Somborski književni festival pokrenut je 2016. godine i odvija se u organizaciji Gradske biblioteke Karlo Bijelicki i UG Somborski književni festival, a uz podršku Grada Sombora

U dva festivalska dana somborskoj publici biće predstavljeni savremeni tokovi domaće književnosti, dometi pisane reči, njen odnos prema svetu, stvarnosti, društvu i okruženju. Namera Festivala je predstavljanje aktuelne književne produkcije pa su gosti relevantna imena iz domena poezije, proze, izdavaštva i kritike – Filip Grujić, Milan Tripković, Dragana Mladenović i Ljubomir Koraćević – prepoznata od strane čitalaca, kritike i žirija najznačajnijih književnih nagrada u zemlji i inostranstvu.

Uz ovaj primarni aspekt Festivala, deveti put održan je i konkurs za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina koji nudi rešenje za tzv. problem druge knjige mladih pisaca. Na konkurs je pristiglo dvadeset šest rukopisa, a žiri u sastavu Tamara Babić, Branislav Živanović i Dragan Babić izdvojio je pesnički rukopis Srce-cvekla Maje Stojanac.

Somborski književni festival biće održan 10. i 11. maja 2024. godine, u dvorištu Gradske biblioteke Karlo Bijelicki Sombor (Dečje odeljenje, Trg cara Lazara 3)  u slučaju lošeg vremena program će biti održan u sali.

Petak, 10. maj 2024.
18:00 – svečano otvaranje Festivala i dodela nagrade na Konkursu za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina Maji Stojanac
18:15 – razgovor i čitanje: Filip Grujić i Milan Tripković (razgovor vodi Dragan Babić)

Subota, 11. maj 2024.
18:00 – razgovor i čitanje: Dragana Mladenović i Ljubomir Koraćević (razgovor vodi Tamara Babić)


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Otvorena rođendanska izložba slika Umetničkog studija Sombor
Sedmi Festival multikulturalnosti u Somboru

Kategorije

Izbornik