Najnovije

Somborski gradski većnici održali 207. sednicu

 

  • Gradsko veće grada Sombora održalo je 207. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 16 tačaka

Između ostalog, utvrđen je Izveštaj o radu mesnih zajednica na teritoriji Grada Sombora za 2023. godinu.

Usvojen je i Predlog za raspodelu sredstava po konkursu za sufinansiranje programa u oblasti sporta za 2024. godinu. Ovim konkursom, biće finansirano 26 najperspektivnijih mladih sportista, kao i godišnji programi 90 sportskih organizacija sa teritorije Grada. Za ovaj konkurs, izdvojena su sredstva iz budžeta Grada u iznosu od 68 miliona dinara.

Na 207. sednici, odobrena su sredstva za sufinansiranje projekta Centra za razvoj obrazovanja „Planeta“ u smislu podrške formiranja IT odeljenja u Gimnaziji „Veljko Petrović“ Sombor, u vidu refundacije troškova pripremne nastave za učenike koji upišu ovaj smer i koji imaju prebivalište na teritoriji Grada Sombora. Takođe, odobrena su sredstva i za sufinansiranje projekta „Umrežena Srbija“ u cilju učenja nemačkog i francuskog jezika i kulture kroz projektne aktivnosti, vršnjačko učenje i direktno vođenu komunikaciju između učenika korišćenjem elektronskih alata. Sufinansiraće se i projekat „Kros serije RTS-a“, u cilju promocije sporta kao i Grada Sombora, kao i projekat „Karapandža 2024“, odnosno troškovi prevoza za 600 učenika četvrtih razreda iz osnovnih škola sa teritorije Grada, koji će posetiti Eko centar „Karapandža“, u sklopu kojeg će imati nastavu u prirodi, obići Spomen muzej Batinske bitke i drugo.

Gradsko veće grada Sombora odobrilo je i sredstva za potrebe sufinansiranja projekta sanacije fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Petefi Šandor“ u Doroslovu. Opredeljenim sredstvima biće zamenjen krovni pokrivač, oluci i uređena fasada. Biće sufinansirana i adaptacija prostora produženog boravka u OŠ „Bratstvo jedinstvo“ Sombor.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Sednica Skupštine Gradskog udruženja penzionera Sombor
Svečani defile motociklista u Somboru za otvaranje nove moto sezone

Kategorije

Izbornik