Sport

43. Somborski polumaraton: Ni kiša ni loše vreme nisu smetali, Denis Firulović pobednik  

 

  • Najstarija trka dugoprugaša na Balkanu, 43. Somborski polumaraton startovao je u zakazano vreme, u nedelju 14. maja na ulici Kralja Petra I u 10 časova. Više od hiljadu učesnica i učesnika trčalo je tri kruga po sedam kilometara u centru grada Sombora

Trčalo se i na 7 kilometara, štafetno 3 x 7 kilometara a prvi put program je sadržao i nordijsko hodanje, na 7 km. I ovoga puta svoju trku imali su i najmlađi, predškolci. Među starterima i učesnicima jednog od sportskih događaja godine, bili su gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, gradska većnica za sport, omladinu, decu i zdravstvo Antonija Nađ Kosanović i Branislav Svorcan, pomoćnik gradonačelnika.

Somborski polumaraton proglašen je podsetimo, za drugu najbolju trku u Srbiji, u kategoriji polumaratoni/maratoni za 2022. godinu.

U muškoj konkurenciji trke na 7 km najbrži je bio Aleksandr Pendiukhov iz Rusije, drugo mesto zauzeo je Filip Stanković iz Beograda, a treće Bojan Miljević iz Bečeja. U ženskoj konkurenciji trke na 7 km prvo mesto osvojila je Somborka Tijana Kabić, drugo mesto Bojana Kaličanin iz Beograda, a treće Branislava Stepanov iz Bečeja.

U polumaratonskoj trci pobednik je Denis Firulović iz Kladova, drugo mesto pripalo je Milivoju Jovoviću iz Šapca, a trećeplasirani bio je Csongor Tankovics iz Mađarske. U ženskoj konkurenciji trke na 21 km do cilja je prva stigla Ivana Živković iz Beograda, drugo mesto osvojila je Jasmina Kljajić iz Apatina, a treće mesto pripalo je Fani Vastag iz Mađarske.

U konkurenciji muških štafeta prvo mesto zauzela je ekipa „GM Running Team“, drugo mesto ekipa „WASPS“, a treće „Sajanci“. Među timovima ženskih štafeta najbrže su bile takmičarke ekipe AK Apatin „STARO & MLADO“, na drugo mesto plasirala se ekipa „OŠ Borislav Pekić – Besnilo“, a treća je bila ekipa „Vesele sedamdesete 2“. U mešovitim štafetama prvo mesto pripalo je ekipi „AR Beograd“, drugo mesto ekipi „MMŽ Čegarunning“, a treće ekipi „Lepooke Zverke i Zver“.

U disciplini nordijsko hodanje prvo mesto u muškoj konkurenciji osvojio je Somborac Mirko Erdelji, drugo mesto Dragan Nenadov, takođe iz Sombora, a treće mesto pripalo je Željku Bojoviću iz Beograda. U ženskoj konkurenciji na prvo mesto plasirala se Magdolna Francia Horvat iz Sombora, drugo mesto zauzela je Svetlana Čule, takođe iz Sombora, a treće mesto Violeta Segedinski iz Bečeja.

43. Somborski polumaraton organizovao je ARK „Somaraton“, uz podršku Grada Sombora, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, kao i privatnih preduzeća i sponzora.

 

Image:© Shutterstock / AcanskiS

all rights on pictures are reserved

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

43. Somborski polumaraton – obustava saobraćaja, informacija i poziv za podršku
Rvači Radničkog Sombor osvojili novu titulu ekipnog šampiona države

Kategorije

Izbornik