Najnovije

APR: Od sada obavezna elektronska registracija osnivanja privrednih društava

Sedište Agencije za privredne registre u Beogradu, Brankova 25

Registar privrednih subjekata će od 17. maja 2023. godine početi da primenjuje član 9. stav 2. Zakona o postupku registracije  u Agenciji za privredne registre („Službeni glasnik RS”, br. 99/2011, 83/2014, 31/2019 i 105/2021), kojim je propisana obavezna elektronska registracija osnivanja privrednih društava. Isključivo elektronsko podnošenje prijave osnivanja se odnosi samo na društvo sa ograničenom odgovornošću, ortačko društvo, akcionarsko društvo i komanditno društvo – navedeno je na poratlu APR-a

S obzirom na ovu novinu, Agencija za privredne registre pripremila je posebnu aplikaciju za onlajn podnošenje prijava za osnivanje pravnih formi privrednih društava za koje je ova novina uvedena.

Kako bi postupak registracije mogao da se sprovede na najefikasniji način, neophodno je da se na vreme i adekvatno, kažu, pripremite za korišćenje ove elektronske usluge.

Stoga, Ministarstvo privrede Republike Srbije i Agencija pripremili su „Vodič-u susret obaveznoj elektronskoj prijavi osnivanja privrednih društava“.

Uz to, APR poziva da dodatne informacije zainteresovani potraže na internet stranici:

www.apr.gov.rs, na kojoj se redovno objavljuju i redovno ažuriraju sve informacije u vezi sa postupkom registracije u Agenciji za privredne registre.

Za dodatnu podršku, kontakti su: Info centar APR; 418 1000; info@apr.gov.rs

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

XVIII Somborski Oldtajmer Susret
Vreme: I naredna sedmica maja – neće ličiti na maj

Kategorije

Izbornik