Obrazovanje

Somborska škola Avram Mrazović na Kampu RTS 2023

 

  • Učenici Osnovne škole Avram Mrazović učestvuju u projektu Obrazovni krug petu godinu zaredom. Tokom protekle školske godine smo se družili sa drugarima iz Srpske dopunske škole u Parizu i odlično se upoznali kroz osam zadatih tema koje smo odradili putem usmenog izlaganja prezentcija na Skajpu – javljaju o najnovijim uspesima iz somborske škole

Kao nagradu za uspešno obavljene zadatke škola je dobila poziv na Kamp 2023 koji je ove godine održan u Požarevcu od 7 – 14.jula 2023.

  • Na kampu koji je trajao sedam dana i na kojem su učestvovala deca iz Španije, Italije, Republike Srpske, Hrvatske, Slovenije, Francuske, Belgije, Danske, Nemačke, Rumunije i Rusije imale su priliku da boravie i naše dve učenice, Lana Krizmanić i Milica  Šarčanski. Tokom kampa smo se družili sa svim učesnicima, a ponajviše sa drugarima iz Francuske i Španije – navodi koordinatorka  projekta, profresorica francuskog jezika, Biljana Štrbac.

Učesnici kampa su bili smešteni u Domu učenika Sonja Marinković u Požarevcu. Tokom sedam  dana su se rado odazivali na ponuđene sportske, kulturno-umetničke i naučno-zabavne radionice. Ipak izdvajaju posetu arheološkom nalazištu u blizini Starog Kostolca i Konjičkom društvu Knez Mihailo gde su učesnici imali priliku da vide kako se vodi briga o konjima, a oni odvažniji su i uzjahali.

Kamp je realizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao i Ministarstva omladine i sporta.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci

Slobodna mesta u 2. upisnom roku na fakultetima Univerziteta u Beogradu
Mirjani Lončar, Tanji Ogrizović i Radetu Raoniću priznanja „Avram Mrazović“ povodom Dana prosvetnih radnika u Somboru

Kategorije

Izbornik