Zdravstvo

Sombor obeležio Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi

 

  • U Velikoj sali Gradske kuće u Somboru, dodelom priznanja za jubilarna davanja krvi, obeležen je Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi. U ime lokalne samouprave, svečanosti su prisustvovale zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica i članica Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva Antonija Nađ Kosanović

Priznanje za 35. put datu krv dobili su Davor Budisavljević, Milenko Bulović, Igor Fridrih, Igor Kerezović, Slobodan Kmezić, Dejan Lukić, Leona Mironicki Zubović, Slaviša Šuša, Marko Veselinović, Brankica Vučković i Kristijan Vuković, a priznanja im je dodelio dr Milisav Vujović, pomoćnik direktora Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor.

Priznanje za 50. put datu krv dobili su Kristijan Bešlin, Đuka Budimčević, Dalibor Drvar, Ilija Momčilović, Borko Prakatur, Mihajelo Pupovac, Saša Vranešević i Saša Žeželj, a priznanja im je takođe dodelio dr Vujović.

Za 75. put datu krv prizanja su dobili su Irena Maunić, Tomo Črnila i Slobodan Đurđević. Priznanje im je dodelio predsednik Crvenog krsta Sombor Doc. dr Miloš Petrović.

Nagrađen za 100. put datu krv je Josip Bem, sugrađanin koji aktivno više od 25 godina, čineći izvanredno humano i nesebično delo, pomaže da se spasi nečiji život. Priznanje mu je uručila zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica koja je ujedno i pozdravila sve dobrovoljne davaoce krvi i pozvala ih da nastave sa tim humanim pozivom.

  • Poštovani davaoci krvi, dame i gospodo prisutni na ovom skupu. Čast mi je da vas pozdravim u ime Grada Sombora i u svoje lično ime. Dobrovoljnim davaocima krvi želim da čestitam ovaj dan i verujem da je impresivan osećaj kada ste u stanju da nešto što pripada samo vama i teče kroz vaše vene, poklonite nekome i produžite mu život. Zadivljena sam ljudima koji su dobrovoljni davaoci, a posebno, danas gledajući sve ovde prisutne koji su to uradili mnogo puta, bez obzira koliko su puta dali krv, učinili su nešto što je veliko, što je vredno pažnje i poštovanja, što je vredno svake zahvalnosti i ja im se u to ime zahvaljujem u ime Grada Sombora. Želim vam dobro zdravlje i da nastavite da budete dobrovoljni davaoci. Živeli – rekla je zamenica gradonaljelčnika Ljiljana Tica i uručila priznanje.

Svečanost je svojim prisustvom uveličala devojačka grupa „Jule“.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , ,

Povezani članci

Preventivno psihološki programi za decu somborskog Psihozona
Еduкаtivni кurs „Коncеpt Јеdnо zdrаvljе u оblаsti еpidеmiolоšке prакsе u zеmljаmа MediPIET prоgrаmа”

Kategorije

Izbornik