Sport

Sombor, krosminton, uspešni opet na ino-gostovanju: Uroš i Simana trijumfovali u Zaboku

 

  • Uroš Lukač i Simana Matković, članovi somborskog SBK „Speeder“, osvojili su titule na međunarodnom turniru u krosmintonu

Drugi Zabok Open održan je prethodne subote u gradskoj sportskoj dvorani, uz učešće takmičara iz pet zemalja. Srbiju su predstavljali četvoro članova somborskog kluba. Najuspešniji je bio Uroš Lukač, koji je bez poraza stigao do prve međunarodne titule u konkurenciji pionira. U grupnoj fazi je ostvario dve pobede, a zatim je u polufinalu savladao domaćeg takmičara Adriana Benčića sa 2:0, a neizvesnom u finalu Slovenca Marka Šušteršiča 2:1.

Simana Matković je nastavila sa uspešnim nastupima u kategoriji veteranki i kroz grupnu fazu prošla kao prvoplasirana. Zatim je u polufinalu savladala Hrvaticu Gorički a u finalu Gordanu Ivković, obe bez izgubljenog seta.

Alida i Boris Jerković igrali su u kategoriji mešovitih parova i seniorskim pojedinačnim kategorijama. U parovima su poraženi tek u finalu od najboljeg para na svetu Keber/Šušteršič. Pojedinačno, oboje su osvojili srebrna odličja. U borbi za zlato Alida je poražena od Slovenke Jasmine Keber Šušteršič, dok je Boris poražen od Hrvata Damira Bakovića.

Već narednog vikenda, Sombor će ugostiti takmičare na devetom Sombor Openu. Turnir međunarodnog ranga 250 bodova će biti održan u dvorištu Sokolskog doma u subotu 4. juna sa početkom u 9 časova. Ulaz će biti slobodan za gledaoce.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Sportski savez grada Sombora: MOVE Week
Pobede ĐURE BORBELjA na 4. Vukovarskom polumaratonu i na 8. Trci uz vršačke stepenice, Članovi AK APATIN odlični i na 2. Zrenjaninskom maratonu

Kategorije

Izbornik