Najnovije

Intervju nedelje: Milan Ilić, savetnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije

 

  • „Razgovor s povodom“ – Intervju nedelje, donosimo sa Milanom Ilićem, savetnikom direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije a neposredan povod je kampanja „Na maturu bez automobila“

Intervju smo emitovali u okviru našeg dvostrukog elektronskog medija u programu internet Novog Radio Sombora a sada ga možete čuti i u odloženom slušanju na ovoj stranici portala, klikom na gornju strelicu – gde je mesto za naslovnu fotografiju. Takođe, fotografije sa događaja, pogledajte u slajd-galeriji, ispod.

U svrsi kampanje „Na maturu bez automobila“ koju realizuje Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, u saradnji sa Gradom Somborom, Savetom za bezbednost saobraćaja grada Sombora i Ministarstvom unutrašnjih poslova, održana je u velikoj sali Gradske kuće u Somboru poslednjeg majskog petka izuzetno važna tribina posvećena maturantima kao i učenicima trećeg razreda srednjih škola Grada Sombora, koji su u ispunjenoj sali s velikom pažnjom pratili predavanje.

Osim brojnih primera, navedimo jedan od objašnjenih segmenata koji izdvajamo ovom prilikom a ima ih mngo: kada je vožnja pod uticajem alkohola u pitanju: usporene reakcije (duže vreme reakcije vozača), smanjena opreznost (precenjivanje mogućnosti, lažno samopouzdanje, slabi kritičnost i raste sklonost ka rizicima), promena percepcije rastojanja i dubine, suženje vidnog polja, nedostatak koordinacije, slabije rasuđivanje (lošija procena brzine i rastojanja).

Kampanja inače protiče u trideset lokalnih samouprava u Srbiji, uz pomoć simulatora čeonog sudara i simulatora prevrtanja vozila, tako da su učenici i u Somboru bili u prilici na Trgu Svetog trojstva praktično da vide kako je neophodna pravilna upotreba pojasa i kako sigurnosni pojas ublažava posledice saobraćajne nezgode.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Vukovar: Goran Nonković, načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga i Antonio Ratković gradonačelnik Sombora prisustvovali obeležavanju 25. godišnjice Zajedničkog veća opština
LAG-u priznanje i pehar na 89. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

Kategorije

Izbornik