Sindikat

Otvoreno pismo reprezentativnih sindikata Radio-televizije Vojvodina članovima Upravnog odbora

 

Poštovani,

  • Koristimo priliku da vam još jednom skrenemo pažnju na činjenicu da Javna medijska ustanova Radio-televizija Vojvodine od jula meseca 2021. godine nema generalnog direktora i programskog direktora, a mandat je istekao i glavnom i odgovornom uredniku Prvog programa televizije i uredniku Web redakcije

Očekivali smo da će novi Upravni odbor prilikom konstituisanja, u avgustu mesecu 2021. godine, odrediti vršioca dužnosti direktora i raspisati konkurs za novog generalnog direktora, ali se to do danas nije dogodilo. Takođe smo očekivali da ćete se udostojiti da nam odgovorite na dopis iste sadržine, koji smo vam uputili 13. aprila.

S obzirom na to da je zakonska obaveza Upravnog odbora bila da imenuje vršioca dužnosti generalnog direktora i raspiše konkurs za novog generalnog direktora, to praktično znači da Upravni odbor po ovom pitanju svesno krši zakon. Zbog čega ste se prihvatili funkcije, ako izbegavate odgovornost?

U uslovima otežanog poslovanja i sve teže finansijske situacije u JMU RTV reprezentativni sindikati smatraju ovakvu situaciju neizdrživom i traže od Upravng odbora da donese gorenavedene odluke.

Srdačno,

Strukovni sindikat JMU RTV, glavni poverenik Mijaz Čivović

Samostalni sindikat JMU RTV, glavni poverenik Dragutin Remecki

Sindikat „Nezavisnost“ JMU RTV, glavni poverenik Darko Šper

U Novom Sadu 9.maja 2022.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta1

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

MOR i UNICEF: Milijardu i po dece bez porodične ili dečje naknade
MKS: Preporuke za potpunu rodnu jednakost i pravičnost na poslu

Kategorije

Izbornik