Sport

Somaratonci masovni i uspešni na Apatinskom polumaratonu

 

  • U nedelju 16. oktobra kao što smo najavljivali i izveštavamo, u Apatinu je održano 26. izdanje Dunavskog polumaratona koje je ovoga puta okupilo 800 trkača iz čitavog regiona

Sunčano i toplo vreme dočekalo je trkače koju su učestvovali na polumaratonskoj distanci od 21 kilometar, distanci od 10 kilometara i štafetnoj trci dva puta po 5 kilometara. Članovi Atletsko rekreativnog kluba ‘‘Somaraton‘‘ Sombor bilo su jedan od najmasovnijh klubova, a finiš Apatinskog polumaratona prešlo je čak 40 članova kluba iz Sombora.

Najbrži somaratonac na polumaratonskoj distanci bio je Džejms Ins koji je u cilj stigao kao deseti u muškoj konkurenciji i treći u svojoj starosnoj kategoriji sa vremenom 1 sat i 22 minuta što je novi lični rekord za Džejmsa.

Polumaraton su istrčali i iskusni Đuka Čeljuska koji je bio prvi u svojoj starosnoj kategoriji, Robert Lalić, drugi u svojoj starosnoj kategoriji, Davor Petrik, Đorđe Vučković, Suzana Filipović, prva u svojoj starosnoj kategoriji, Zoran Nikolić, Arpad Šarkezi – drugi u svojoj kategoriji, Nedeljko Katić, Srđan Sajlović, Damir Milankov, Tijana Odobašić, Aleksandar Krneta, Boško Jerković i Nenad Glušac.

Najuspešnija u trci na 10 kilometara bila je Damjana Perenčević koja je imala još jednu odličnu trku osvojivši vicešampionsku poziciju sa nešto manje od minut zaostatka za pobednicom trke. Deset kilometara istrčali su i Branislav Katić, Željka Ćurčić i Bojana Marić, sve troje prva mesta u starosnim kategorijama.

Jelena Stanimirović i Đorđe Rackov bili su drugi u svojim kategorijama, dok je Radmila Milašinović bila treća u kategoriji. Desetku su istrčali još i Mario Kundit, Lazar Jeftić, Ivana Šokac, Violeta Dragić, Monika Maunić, Ana i Vuk Kovačić i Vitamnika Zrnić.

Somaratonci su bili uspešni i u štafetnim trkama te je štafeta u sastavu Tijana Kabić i Zorica Kulić istrčala drugo mesto u kategoriji ženskih štafeta, a Dejan Nikolić i Ana Pešić treće mesto u kategoriji mešovitih štafeta.

Štafetnu trku istrčali su i dva najmlađa tima somaratonca Konstantin Jerković i Vuk Stojsavljević kao i Tara Kasap i Katarina Perenčević.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Đorđe Hristov prvak države
Katarina i Boris trijumfovali u Sofiji

Kategorije

Izbornik