Zdravstvo

PSIHOZON Sombor: Radionice o psihičkom zdravlju

 

  • U prvoj nedelji oktobra, nedelji uoči obeležavanja Svetskog dana mentalnog zdravlja (10. oktobra), a ujedno tokom trajanja Dečije nedelje, održali smo radionice za decu i radionice za mlade posvećene psihičkom/mentalnom zdravlju – javljaju iz Centra za individualni razvoj i unapređenje društva PSIHOZON Sombor

Čuvati psihičko zdravlje je veoma važno, jednako kao i fizičko, i zato je značajno o tome razgovarati i sa decom i sa mladima. Radionice za decu su održane u Osnovnoj školi Bratstvo Jedinstvo Sombor, a radionice za mlade u Srednjoj školi „Sveti Sava“ Sombor i u PSIHOZON-u.

Radionice su osmislile i vodile Anamarija Bošnjak, psiholog i Saša Stojšić, psiholog i psihoterapeut. Iskustvo sa radionica nam govori da i deca i mladi rado prihvataju teme koje se tiču mentalnog zdravlja. Takođe je potrebno i više i češće govoriti sa njima o tome, kako bi bili bolje informisani i više edukovani u oblasti zaštite i očuvanja psihičkog zdravlja.

Aktivnosti su podržane od strane Grada Sombora, u okviru projekata: „Psihološko savetovalište za mlade“ i „Psihološka podrška za decu“, odnosno u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana za mlade i Lokalnog akcionog plana za decu u 2022. godini.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

PSIHOZON obeležio Svetski dan mentalnog zdravlja
Somborskom Domu zdravlja uručeno novo sanitetsko vozilo

Kategorije

Izbornik