Višejezično

Smotra likovni amatera

 

  • U ponediljak, 18. septembra na odiljenju Muzeja podunavskih Švaba, održana je Opštinska smotra likovni umitnika amatera Vojvodine.

Na smotru se prijavilo ukupno  45 umitnika sa 73 rada, od koji je selektorka, Mila Krasuljak, odabrala 17 radova koji su se plasirali na Zonsku smotru.

UG”Bunjevačko kolo” je, ko i svake godine, izašlo na smotru sa svojim slamarskim umitnicama. Umitničke slike u tehniki slame prikazale su: Ilonka Bogišić, Đurđina Grahovac, Sofija Stojanović, Zora Cvetićanin,  Marija Maričić, Cecilaja Tomić, Milica Kohut,  Ksenija Vuković, Irena Vuković dok se Marija Maričić pridstavila sa slikom u tehniki ulja na platnu.

Jedina slika koja je, po odluki selektorke i žirija, u tehniki slame zaslužila misto među odabranima za Zonsku smotru je slika Milice Kohut  “Majkin salaš”.

“Za opštinsku smotru smo se pripravljale  sve mi, članice slamarske sekcije i moram kazati das mo baš tušta radile. Radujem se što upravo moja slika iđe na daljnje smotre iako mislim da su i moje koleginice iz slamarske sekcije imale podjednako dobre radove!” istakla je Milica Kohut.

Milica je dugogodišnja članica kola i slamarske sekcije i ova nagrada je samo jedna od brojni do koje je do sad dobila za svoj rad u tehniki slame. Ručni radovi su njena velika ljubav, hobi i način da kreativno I korisno provodi svoje penzionerske dane. Ipak, uvik želi da istakne da je i folklore jednako važna ljubav u njezinom životu jerk o dugogodišnja članica GKUD-a Ravangrad i danas rado nastupa u veteranskom sastavu kulturno umitničkog društva a posebno i s velikom ljubavlju u izvođenju izvorni običaja.

Od  17 odabrani radova koji su se plasirali na daljnje smotre, najveći broj likovni umitnika amatera, nji čak osam jesu radovi likovni umitnika amatera iz najmlađeg likovnog studia u varoši, Umitničkog Stidia Sombor.

Izabrani radovi s opštinske smotre biće prikazani I selektovani na Zonskoj smotri koja će bit održana u Kuli, u sridu, 18. oktobra.

Rubrika je u okviru realizacije projekta Udruženja Podium “Uvek na licu mesta“, izdavača Novog Radio Sombora, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima Grada Sombora na Medijskom Konkursu za 2023. godinu.

AcanskiS © 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Ötösfogat
Štangl – bangl lutkarska pridstava

Kategorije

Izbornik