Sindikat

Sindikat metalaca “Nezavisnost” podržao Samostalni sindikat u leskovačkoj Juri

 

  • Famozni Saveti zaposlenih u kompaniji Jura služe isključivo interesu poslodavca i ne mogu biti predstavnici radnika niti istupati u njihovo ime, ističe Granski sindikat metalaca “Nezavisnost” u pismu podrške Samostalnom sindikatu metalaca Srbije koji se u fabrici Jura u Leskovcu bori za povećanje zarada i bolje uslove rada

“Poštovani kolega Stojanoviću (Predrag), u ime članova Granskog sindikata metalaca ‘Nezavisnost’ kao i naših članova u Kompaniji YURA Rača pružamo tebi, članovima samostalnog sindikata kao i drugim zaposlenima u kompaniji YURA Leskovac punu podršku i solidarnost u nastojanjima da se izborite za vaše opravdane zahteve”, navodi se u pismu GS metalaca “Nezavisnost”.

Dodaje se da Granski sindikat metalaca “Nezavisnost” vrlo dobro zna koliko je teško boriti se za prava radnika u YURI.

“Tokom pandemije izazvane korona virusom naši članovi su hapšeni samo zato što su insistirali na poštovanju zaštitnih mera. Naše kolege su otpuštene sa posla zbog sindikalnog organizovanja, ali uz istrajnost smo ipak uspeli da ih vratimo na posao”, ističe se u poruci sindikalne podrške.

  • Želimo da istrajete u vašoj opravdanoj i nimalo lakoj i poštenoj borbi i da izborite pobedu – stoji uz sindikalni pozdrav na kraju pisma koje je potpisao predsednik GS metalaca “Nezavisnost” Slobodan Miladinović.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , ,

Povezani članci

Građani EU biraju Evropski parlament: Strah od jačanja krajnje desnice
Nezvanični rezultati evropskih izbora: Kranja desnica ipak nije osvojila Brisel

Kategorije

Izbornik