Humanitarno

RNT upućuje dobrodošlicu Aleksandri Paravina u svoj finski tim!

 

  • Srpska/britanska državljanka, Aleksandra Paravina ima dvojno državljanstvo. Doktorski je kandidat iz sociologije na Univerzitetu u Helsinkiju, trenutno živi u Finskoj

Tema njene disertacije je komparativna studija između Estonije i Hrvatske u kojoj istražuje borbu srpske i rusofonske manjine za očuvanje svog obrazovanja, kulture i jezika, kao i vrste pravnih sistema EU koji su u stanju da promovišu dobrobit ovih zajednica i pojedinaca.

Poreklom iz Hrvatske, ima veliko interesovanje za prekogranične regione, a odrastanje u blizini Sombora u Srbiji izložilo ju je političkim, društvenim i kulturnim promenama, kao i stigmi koja je povezana sa njima. Njen cilj je da podrži inicijative koje doprinose obrazovanju i boljem kvalitetu života mladih ljudi koji odrastaju u ovim pograničnim regionima – javljaju iz Fondacije Rejmond Nikole Trast koja kao što redovno objavljujemo, donira škole u Srbiji, među kojima su somborske u već potvrđenom interesovanju kao i u planovima ove dobrotvorno-humanitarne organizacije i nadalje.

English version:

  • A Serbian/British national, Aleksandra holds dual citizenship. A PhD candidate in Sociology at the University of Helsinki, currently living in Finland

Her dissertation topic is a comparative study between Estonia and Croatia where she examines the struggle of Serb and Russophone minorities to preserve their education, culture, and language as well as what kind of EU legal systems are capable of promoting the well-being of these communities and individuals.

Originally from Croatia, she has a keen interest in cross-border regions and growing up near Sombor in Serbia exposed her to political, social, and cultural changes as well as the stigma associated with them. Her goal is to support initiatives that contribute to education and better quality of life for young people growing up in these border regions.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

U sredu 1. februara Crveni krst Sombor organizuje redovnu akciju davanja krvi
Kristin Hilčenko predsednica dobrotvorne organizacije RNT o daljoj podršci obrazovanja u Srbiji

Kategorije

Izbornik