Estrada

Dve decenije Dubioza Kolektiva!

 

  • Ove godine međunarodno najuspešniji bh. bend obeležava dve decenije rada – stiže nam nova zanimljiva objava iz produkcije Menart sa pojedinostima koje donosimo

Od prvog nastupa Dubioze Kolektiv 2003. godine i prvog albuma objavljenog 2004. godine, do aktuelnog „Agrikultura“, snimili su 10 albuma, 1 EP i 1 dvostruki live LP.

Nastupajući gotovo na svim merdijanima, u 42 države održali su više od hiljadu koncerata, a uličnim, ad hoc svirkama ne zna se ni broj.

Nakon pandemijske pauze u kojoj su za svoju publiku producirali 17 epizoda Quarantine Showa, postpandemijska turneja Dubioze Kolektiv „Back on the Road” započela je u martu prošle godine, a do kraja decembra svirali su gotovo 100 koncerata u 23 zemlje.

  • U Evropi smo svirali u svim zemljama osim Islanda, Moldavije, Belorusije i Litvanije. Iskoristili bismo ovu priliku da pozovemo koncertne promotere u ovim državama da nas pozovu pa da i tamo u okviru jubilarne dvadesetogodišnjice odsviramo po koncert, čisto radi statistike – kaže Vedran Mujagić.

„Šalu na stranu, dovoljno je pomisliti na više od hiljadu tonskih proba i na četiri potrošena kombija, pokušati pomnožiti broj koncerata sa brojem pređenih kilometara a sve to sa brojem dana koji smo proveli na putu. Tako smo postali ono što jesmo – radeći ono što volimo i u šta verujemo. Naš život je muzika i naše porodice žive sa nama naš život muzičara.“

Globalno, Dubioza Kolektiv je najbolji bosanskohercegovački muzički izvozni proizvod svih vremena sa ogromnim brojem međunarodnih koncerata, bend koji je u 20 godina postojanja osvojio publiku različitih uzrasta u svakom delu planete.

Dubioza je prošla dug put od klupskih koncerata do glavnih scena najvećih festivala i turneja na svim kontinentima. Pre nekoliko godina potukli su sve dotadašnje rekorde posećenosti EXIT-ove scene, a nastupili su i pred pola miliona ljudi na poljskom Woodstocku (današnji Pol’and’Rock). Glastonbury (UK), Sziget (HU), Roskilde (DK), Lowlands (NL), Pohoda (SK), Womad (CL), Lollapalooza (DE), SXSW (USA), Boom Town (UK), Electric Castle (RO), Vina Rock (ES) samo su neke od velikih festivalskih pozornica na kojima je Dubioza Kolektiv svirala proteklih godina.

  • Ovaj jubilej, Dubioza će proslaviti u krugu velike porodice, tj. publike za koju sviramo. Nisam neki ljubitelj proslava jubileja – kaže Brano Jakubović – ali ovaj slavimo u nadi da ćemo dobiti onu bombonjeru koja godinama kruži po rođendanima, a niko je ne želi otvoriti, jer je uvek zgodna da se prosledi dalje kao poklon. Svakom koncertu radujemo se kao da je prvi i sviramo kao da je poslednji, a u 2023. godini sviraćemo veliki broj koncerata od kojih su već najavljeni nastupi u Nemačkoj, Francuskoj, Austriji, Bugarskoj, Belgiji, Španiji, Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji.

DK 20th Anniversary video: https://youtu.be/RJhzWRPXzv4

image003

PR TEAM, Anamarija Pančenko

 Menart d.o.o.*

  *  Resavska 12/I, 11000 Beograd, Srbija,  +381 11 2681 121, +381 63 225080

  *   promocija@menart.rs

www.menart.rs

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Marko Tolja objavio novi singl „Nismo znali bolje“
Odbrojavanje, jer: Čujemo se sutra, poručuje najpoznatije ime srpskog izbora za Pesmu Evrovizije Filip Žmaher

Kategorije

Izbornik