Najnovije

Rezultati rada PU Sombor za mart 2024.

 

  • Tokom marta, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirana su 133 krivična dela, za oko 13 odsto više nego u martu 2023. godine

Policijski službenici rasvetlili su oko 73 odsto krivičnih dela izvršenih od strane nepoznatih lica, što je za oko 32 odsto veći procenat rasvetljavanja u odnosu na isti mesec prethodne godine. Kada je reč o opštem kriminalu, tokom marta 2024. godine evidentirana su 123 krivična dela, odnosno za oko 10 odsto više nego u istom periodu prošle godine. U poređenju sa martom 2023. godine, beleži se isti broj krivičnih dela teška krađa, a oko 32 odsto manje krivičnih dela krađa.

Tokom marta tekuće godine, u oblasti suzbijanja krijumčarenja i trgovine drogom podneto je 20 krivičnih prijava, skoro sedam puta više u poređenju sa istim periodom prethodne godine. Takođe, u borbi protiv trgovine narkoticima policija je u 43 zaplene oduzela oko 6.565 grama i 855.288 komada opojne droge.

Kada je reč o privrednom kriminalu evidentirana su četiri krivična dela, dok je u martu 2023. godine zabeležno jedno krivično delo. Što se tiče borbe protiv visokotehnološkog kriminala, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru otkrili su četiri, a prošle godine u martu dva krivična dela u ovoj oblasti. Takođe, registrovana su dva krivična dela ekološkog kriminala, dok su 2023. godine u navedenom periodu zabeležena tri krivična dela.

Evidentirano je 13 krivičnih dela nasilje u porodici, za jedno krivično delo više nego je u martu 2023. godine. Javni red i mir karakteriše veći broj izvršenih prekršaja i manji broj izvršilaca. Ipak, očuvan je stabilan javni red i mir s obzriom da nije bilo značajnijih narušavanja.

Sa područja Policijske uprave u Somboru, u druge prihvatne centre tokom prethodnog meseca izmešteno je osam iregularnih migranata i podnet jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o strancima.

Na podrčju Policijske uprave u Somboru uručeno je 2.020 ličnih karti, 1.371 pasoš, 2.245 vozačkih dozvola i 1.842 saobraćajne dozvole.

Tokom marta tekuće godine, saobraćajna policija otkrila je ukupno 2700 prekršaja od čega je najviše prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine. Na putevima koje pokriva Policijska uprva u Somboru, u odnosu na mart prethodne godine, beleži se oko 20 odsto manje saobraćajnih nezgoda. Pored svih mera i apela evidentiran je povećan broj zadržanih vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržana su 52  vozača, odnosno za oko 53 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci zadržano je 11, dok su u martu 2023. godine zadržana dva lica. Saobraćajna policija nastaviće sa sankcionisanjem prekršaja i ostvarivanjem adekvatne bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru će i u narednom periodu raditi posvećeno u borbi protiv svih oblika kriminala u cilju očuvanja bezbednosti svih građana.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Dunavski vodiči kao posebni turistički vodiči orijentisani na prirodu i kulturu dunavskog regiona
Spomen-ploča stradalim somborskim Jevrejima u Drugom svetskom ratu

Kategorije

Izbornik