Mladi

Radionica kreativnog pisanja „Osnaži me mislima“ u Novom Sadu

 

  • „Osnaži me mislima“ je radionica kreativnog pisanja za mlade od 12 do 14 godina koja će biti održana u petak i subotu 8. i 9. marta u prostorijama EU info pointa Novi Sad (bulevar Mihajla Pupina 17).

Broj mesta je ograničen, a prijave su obavezne na mail info@euinfo.rs.

Termini za radionice su u petak 8. marta od 17 i subotu 9. marta od 12 časova.

Cilj radionica koje su deo nove serije dečijih radionica EU info mreže, je da se uz pomoć književnog dela, spoznaju lični strahovi, te da se, putem empatije s glavnim junakom slikovnice, dođe do načina za rešavanje sopstvenih problema. Pisanje, kao stvaralački čin, predstavlja oslobađanje kroz – umetnički izraz.

Radionice će biti realizovane tako da deca/tinejdžeri, nakon čitanja slikovnice od strane moderatora, zađu u strahove koje imaju a koji im ometaju svakodnevicu (te i san). Osvešćivanje strahova i suočavanje sa njima, do čega će se, u otvorenom razgovoru doći, po rečima psihologa, najbolji je put za njihovo prevazilaženje. Kompletno oslobađanje od strahova realizovaće se kroz stvaralački proces – pisanje priče. Deci će, putem šablona i njihovog usmenog pojašnjenja, biti predočen način pisanja književne priče. Svako dete će, uz nadzor mentora, napisati priču o sopstvenim strahovima i načinima njihovog prevazilaženja.

Radionice „Osnaži me mislima“, sem u Novoim Sadu, biće organizovane u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Subotici i Pirotu, a za više informacija pratite društvene mreže EU u Srbiji.


 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Analiza podataka iz regiona pokazuje: Nezaposlenost mladih u Srbiji smanjena za 3,7 odsto u četiri godine
CERV: Projekti za sprečavanje rodno zasnovanog nasilja i nasilja nad decom

Kategorije

Izbornik