Sport

Prvi poraz košarkaša Sombora

Naslovni foto: Pozdravljanje rivala


* Seniori Košarkaškog kluba Sombor, pretrpeli su prvi poraz u Drugoj regionalnoj ligi KSV grupa Sever A , izgubivši od domaćina KK Futog, na gostovanju u Petrovaradinu 2 marta, sa rezultatom 88:74 (19:19; 20:20; 30:11; 19:24)

Ovo je bilo najlošije izdanje somborskih košarkaša od obnavljanja seniorskog tima. katastrofalna je bila treća četvrtina koju su izgubili sa 19 koševa razlike.

Sastav KK“Sombor“: Miljević Marko (7p), Arnaut Igor (16p), Sečenji Filip, Ilić Dragan, Ilić Dejan (24p), Rnjak Petar (6p), Vukolić Radoš (9p), Pribić Nemanja, Pavkov Nemanja), Karas Petar (12), Stanić Marko, Trivunović Bojan.

Posle ovog poraza došlo je do smene na tabeli lige, košarkaši Sombora pali su na drugo mesto, a košarkaši Futoga su preuzeli čelnu poziciju.Uprkos porazu treba napomenuti da su košarkaši Futoga i Sombora već obezbedili mesto u kvalifikacijama za play off za ulazak u Prvu regionalnu ligu KSV.

U poslednjem kolu lige somborski tim u subotu u Gradskoj hali dočekuju ekipu KK Torpedo iz Odžaka.

Mlađe selekcije KK Sombor, nakon završetka redovnih takmičarskih liga, nastavile su takmičenje u završnim kvalifikacijama liga KSV, i to mlađi pioniri u  play off grupa A, a kadeti u play out grupa B.

Mlađi pioniri su u nedelju na gostovanju u Novom Bečeju savladali ekipu KK Jedinstvo rezultatom 35:41 (10:13, 9:4, 11:13, 5:11), i posle 2 kola, play off grupa A, zauzimaju 4. mesto na tabeli. Sledećeg vikenda ugostiće ekipu KK Naftagas iz Elemira.

S druge strane, kadeti su u subotu na gostovanju u Zrenjaninu pobedili ekipu KK Proleter rezultatom 57:69 (13:18, 17:21, 11:14:, 16:16), i nakon prvog kola u play out grupa B na vodećoj.su poziciji. Sledeće subote gostuju u ekipi KK Danubius Novi Sad.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Debi Kristine Kosanović u seniorskoj konkurenciji i odmah medalja
Četiri medalje za RK Radnički Sombor na Međunarodnom Kupu Srbije

Kategorije

Izbornik