Najnovije

Proslava 110 godina od osnivanja Fudbalskog kluba »Vojvodina« i 15 godina Kluba navijača u Somboru

 ***Šandor Mokuš legendarni prvotimac Vojvodine i Aleksandar Pačirski iz Klub navijača Vojvodine u Somboru      foto: AcanskiS©

  • Proslava 110 godina od osnivanja Fudbalskog kluba »Vojvodina« i 15 godina Kluba navijača iz Sombora okupila je poznata igračka imena koja su nosila dres Vojvodine, a kasnije i evropskih klubova

Jedan od njih je Šandor Mokuš koji je dresu Vojvodine od 1974. do 1986. godine odigrao više od 500 utakmica

  • Predivno je bilo zato što je bilo dosta klubova jakih, mogli smo da se nosimo sa svim glavnim klubovima u Evropi toga vremena. Igrali smo protiv Notingem Foresta koji je tada bio jak klub, kao i raznih drugih nemačkih klubova, i bili smo egal u to vreme sa njima – kaže Šandor Mokuš legendarni fudbaler i kapiten Vojvodine od 1974. do 1986. godine

„Kada te pozovu u Vojvodinu i kada ti kažu da poneseš dve slike i krštenicu to je za nas bilo, kao da si igrao u Mančesteru“, kaže Novica Stanković, podmladak FK »Vojvodina« (1979/80.)

U nešto mlađoj generaciji fudbalera Vojvodine bio je Radoslav Samardžić, igrač Vojvodine od 1990. do 1995. godine. Rado dolazi na susrete u Sombor, ali utakmice svog nekadašnjeg kluba više ne prati.

  • Ovde sam došao najviše zbog toga što ja ovaj grad volim, ovde sam živeo i išao u srednju školu. Ovde sam i faktički počeo da igram fudbal u Omladinskoj školi FK Radničkog iz Sombora, koju je vodio u to vreme Velja Šargić, i koji je godinama bio priznati fudbalski trener – kaže Samardžić

„Bio je jedan Miloš Šestić zbog koga je došlo 5.000 Novosađana na utakmicu, jer igrači su privlačili publiku, a sad međutim toga nema jer igrač čim napuni 18 godina gleda se interes klubova da se igrač proda što pre, zato naši klubovi i reprezentacija nemaju uspeha u Evropi“ dodao je na kraju Branislav Smilanovski, prvotimac FK Vojvodine u sezoni 1985/86. 

prava zadržana, foto: AcanskiS©

Sa bivšim igračima i navijačima susreti se u Klubu navijača u Somboru organizuje dva, tri puta godišnje. Ovaj susret bio je drugačiji, jer je obeleženo i 110 godina od osnivanja kluba.

  • Moj otac je bio navijač Vojvodine, rođen 1934. godine, ja sam rođen 1964. i takođe sam navijač, moji sinovi su 1989. i 1991. godište i oni su isto navijači“, kaže Aleksandar Pačirski, iz Kluba navijača FK »Vojvodina« Somboru.

Navijači fublaskog Kluba Vojvodine srčano su navijali za svoj klub, ali su bili mirni navijači. Onako po vojvođanski. A vojvođanski su i tamburaši koji su bili deo okupljanja i druženja u Somboru.

 

prava zadržana

foto: AcanskiS©

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       


http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

11. Kulenijada i kobasicijada u Baču, došli gosti iz Drvara
Za samodoprinos od 1% glasanje na 15 biračkih mesta u opštini Apatin

Kategorije

Izbornik