Sport

Успеси чланова АК Апатин на тркама у Новом Саду и Барселони

 

  • Другог мартовског викенда чланови Атлетског клуба Апатин доказали су да су један од предводника базичног спорта у Апатину, регији и шире што резултати и у овом осврту говоре. Имали су одличне наступе на хуманитарној крос трци јубиларна „10. крос трка за дечији осмех“ која је одржана у Новом Саду и на Интернационалном маратону у Барселони

У Новом Саду је одржана 10. крос Трка за дечији осмех у којој је са успехом наступио велики чланова Атлетског клуба Апатин у конкуренцији предшколаца, ученика основних школа и у главним тркама на 4 км и 10 км у којима је освојено 7 медаља.

У тркама предшколаца наступио је Арсеније Чегар који је освојио осмо место. У конкуренцији ученика основних школа наступило је 12 младих чланова АК Апатин који су успешно истрчали своје трке и освојене су три медаље, у трци на 200 метара наступили су Лена Бурсаћ, Тара Вулетић, Маша Цетина, Петар Лаковић, у трци на 400 метара наступили су Анђела Лукић, Марија Ковачевић које су поделиле треће место, Вук Амиџић, Нина Солаћ, Милица Егић, Александар Лаковић и Софија Бујић док је у трци на 600 метара наступила и освојила треће место Нина Шакић. Велику подршку учешћу деце на хуманитарном кросу пружили су родитељи деце и тренери Бојан Томашевић и Марија Бубало, који су поред такмичарског учешћа узели учешће и у хуманитарном делу манифестације донирајући гардеробу, играчке и слаткише за децу из Дечијег села и Свратишта за децу.

У главној трци на 10 километара у којој је наступило је 172 такмичара, члан шампионске екипе АК Апатин у кросу Душан Крстић тријумфовао је резултатом 36 минута и 50 секунди, 7. место освојио је Александар Стајић (42:40). У женској конкуренцији 5. место у укупном пласману освојила је Марија Бубало (49:48)

У мушкој трци на 4 километара у којој је наступило 88 такмичара, дебитантски наступ за АК Апатин обележио је победом и сјајном техничком трком Стефан Маринков са резултатом 14 минута и 2 секунде, 8. место освојио је Вељко Михић (15:33).

У трци на 4 километра у женској конкуренцији одличне наступе у конкуренцији 114 дама имали су Милица Марковић која је заузела друго место са резултатом 17 минута и 45 секунди, треће место и бронзану медаљу освојила је деветогодишња Хана Чегар која је стазу од 4 км истрчала одличним резултатом 19 минута и 14 секунди, одличну трка истрчала је и Нија Зорић која је освојила  6. место (19:40), Јелена Рашковић заузела је 8. место (20:44), док је запажен наступ имале и Лана Чергић 16. место (22:42), Бранка Величковић 17. место (22:59).

На маратону у Барселони у дисциплини 42 километра и 195 метара, наступила су четири члана Атлетског клуба Апатин, Бојан Манојловић, Игор Бакош, Жива Вијоглавин и Владимир Аранђеловић који су сопственим средствима исфинасирали учешће и на најбољи начин презентовали боје клуба оборивши своје личне рекорде. Најуспешнији је био Бојан Манојловић који је маратонску стазу савладао за 3 сата 15 минута и 20 секунди, Игор Бакош завршио је трку са резултатом 3 сата 21 минут и 35 секунди, Жива Вијоглавин савладао је маратонску стазу за 3 сата 24 минута и 39 секунди, док је свој дебитантстки маратон у каријери успешно савладао резултатом 3 сата  56 минута и 27 секунди.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Pobeda košarkaša Sombora za kraj lige
Stariji pioniri i juniori RK Radnički Sombor na visini zadatka

Kategorije

Izbornik