Rodna ravnopravnost

Promocija monografije „Žene u parlamentarnom životu Vojvodine – Drugi vek“

 

Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman će u ponedeljak, 19. septembra u Plavoj sali Skupštine grada Subotice organizovati promociju monografije „Žene u parlamentarnom životu Vojvodine – Drugi vek“

U želji da skrene pažnju javnosti na početke organizovanja ženskog pokreta u Vojvodini, borbu za pravo glasa, kao i na ulogu žena i značaj njihovog prisustva u oblikovanju parlamentarnog života današnjice, Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman je 2018. godine izdao publikaciju „Žene u parlamentarnom životu Vojvodine od 1918 – 2018“.

S obzirom da je dostizanje potpune ravnopravnosti žena i muškaraca u svim oblastima javnog života neophodan uslov za ostvarivanje punog potencijala društva u kome živimo, Pokrajinski ombudsman priredio je izmenjeno i dopunjeno izdanje ove monografije – „Žene u parlamentarnom životu Vojvodine – Drugi vek“.

Početak programa je u 18 časova.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)

Tagovi: , , ,

Povezani članci

LAG Panonski fijaker: Radionica „Pričajmo o ravnopravnosti“
Sombor domaćin XIII Sajma stvaralaštva seoskih žena

Kategorije

Izbornik