Najnovije

Prijem nove generacije vojnika na služenje vojnog roka

 

  • U jedinice Vojske Srbije prvog martovskog dana je na dobrovoljno služenje vojnog roka primljena nova generacija vojnika

Oni su, po dolasku u kasarne, prošli obavezne preglede, zadužili naoružanje i opremu i potom su raspoređeni u jedinice, gde su ih komandiri upoznali sa pravima, obavezama i zadacima koji ih očekuju.

U centrima za osnovnu obuku u Somboru, Valjevu i Leskovcu, vojnici će se u narednih mesec i po osposobljavati za rukovanje ličnim naoružanjem, izvođenje osnovnih taktičkih radnji i postupaka u borbi, obavljanje stražarske službe i unaprediće svoju fizičku sposobnost, nakon čega će biti upućeni na specijalističku obuku.

Poslednja tri meseca služenja vojnog roka vojnici će provesti u jedinicama Vojske Srbije na kolektivnoj obuci i biće aktivno uključeni u realizaciju zadataka zajedno sa profesionalnim sastavom.

Vojnici se još tokom služenja vojnog roka mogu prijaviti za prijem u profesionalnu vojnu službu, nakon čega će proći propisanu proceduru i steći uslove da odmah po završetku vojnog roka stupe u stroj profesionalnih pripadnika Vojske Srbije.


 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

U pilot-projektu brige o starima učestvuje Crveni krst iz Sombora
Radnim sastankom obeležen Svetski dan civilne zaštite

Kategorije

Izbornik