Najnovije

Radnim sastankom obeležen Svetski dan civilne zaštite

 

  • Načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković, po funkciji i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Zapadnobačkog upravnog okruga održao je radni sastanak na kojem je svečano obeležen 1. mart – Međunarodni dan civilne zaštite

Sastanku su prisustvovali, osim članova Okružnog štaba za vanredne situacije i članovi štabova za vanredne situacije grada Sombora, opština Kule, Odžaka i Apatina.

Nakon podnošenja izveštaja od stane predstavnika lokalnih štabova za vanredne situacije načelnik Okruga je u svom obraćanju istakao:

  • Ovaj dan svečano se obeležava u čitavom svetu počev od 1990. godine, odlukom Generalne skupštine Međunarodne organizacije civilne zaštite. Posvećen je podizanju svesti o važnosti priprema i zaštiti civilnog stanovništva od prirodnih katastrofa, nesreća i drugih opasnosti. Civilna zaštita nije samo odgovornost vlade ili organizacija, već je to i obaveza svakog pojedinca. Naša zemlja, preko Sektora za vanredne situacije, ponovo uspostavlja neopravdano zapušten i devastiran sistem civilne zaštite u Republici Srbiji. Takođe, Civilna zaštita se organizuje i planira i na nivou jedinica lokalne samouprave, organa državne uprave, privrednih društava i drugih pravnih lica u skladu sa Zakonom.

Takođe ja na sastanku navedeno da je u toku proces formiranja SJCZ za uzbunjivanje i jedinica CZ opšte namene, kao i postavljanje poverenika CZ po naseljenim mestima u svim gradovima i opštinama, kao i privrednim društvima i svim ostalim subjektima. Sve ove aktivnosti se sprovode u skladu sa nacionalnim i međunarodnim zakonima, načelima humanitarnog prava i ratifikovanim konvencijama i deklaracijama.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Prijem nove generacije vojnika na služenje vojnog roka
Pokazna vežba u Somboru povodom Svetskog dana civilne zaštite

Kategorije

Izbornik