Zdravstvo

Apatin: Besplatni preventivni pregledi u Domu zdravlja

 

  • S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 3. marta, od 8 do 16 časova u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije, među kojima je Apatin, biće organizovani besplatni preventivni pregledi

Za pregled nije potrebno zakazivanje, građani treba samo da dođu do zdravstvene ustanove u periodu od 8 do 16 časova. Ovoga vikenda planirani su preventivni pregledi štitaste žlezde, i to ultrazvučni pregled, kao i određivanje nivoa hormona štitaste žlezde (TSH).

  • Pregledi se organizuju za odrasle osobe koje ranije nisu imale detektovano oboljenje štitaste žlezde, a svi koji žele da se pregledaju u Domu zdravlja Apatin, ultrazvuk mogu da urade na prvom spratu u kabinetu za ultrazvuk, dok će se nalazi za hormon TSH raditi u laboratoriji. Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti, te pozivam naše sugrađane da dođu u nedelju 03. marta apatinski Dom zdravlja i urade preglede – rekla je pomoćnica direktora Doma zdravlja Apatin Branka Bajić.

 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Коnfеrеnciја „Izаzоvi u sprоvоđеnju imunizаciје u Rеpublici Srbiјi”
Besplatni preventivni pregledi štitne žlezde u Somboru

Kategorije

Izbornik