Najnovije

Prijateljstvo nema granica: Primer apatinskog kulturno-umetničkog društva Carza i KUD-a sa Kosova Mokra Gora iz Zubinog Potoka

 

  • U sklopu posete svojoj bratskoj opštini Bačkoj Palanci, predstavnici KUD-a Mokra Gora iz Zubinog Potoka posetili su juče i Opštinu Apatin. Oni su sa svojim prijateljima iz apatinskog KUD-a Carza danas provesti dan, a priliku da upoznaju znamenitosti opštine imali su tokom šetnje kroz Apatin sa direktorom Turističke organizacije Nemanjom Jovićem i prijemom u velikoj sali Skupštine opštine Apatin gde ih je dočekala predsednica Opštine Dubravka Korać

U nastavku dana, goste iz južne srpske pokrajinepredstavnici „Carze“ su vodili na bazene Banje Junaković, gde im je gostoprimstvo ukazala i direktorica ove ustanove Dragana Mrđenov.

Večernje sate su, gosti sa Kosova proveli u prostorijama KUD-a Carza gde su imali zajedničke probe svojih nastupa.

Samo tri dana nakoh ovog prelepog druženja i iskustva za oba KUD-a, predstavnici KUD-a Mokra Gora, uzvratili su gostoprimstvom Apatincima u Zubinom Potoku.

Naime u ponedeljak 22. avgusta pevačka grupa Etna KUD-a CARZA Apatin bila je u Zubinom Potoku na manifestaciji „Moj Kolašin peva, Zubin Potok 2022“, koja predstavlja simbol očuvanja tradicije srpskog narodnog stvaralaštva i kulturnog identiteta. Članovi Carze, tokom boravka u Zubinom potoku, bili su gosti KUD-a Mokra gora i Mikija Velimirovića odakle su se vratili sa prelaznim peharom i laskavom titulom sveukupnog pobednika festivala.

– Pogledajte i zanimljivu galeriju fotografija sa ovog svojevrsnog susreta, koji znači više od prijateljstva –

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg medijskog projekta „Svi smo jedno-višejezično, vaš Novi Radio Sombor“ sufinansiranog iz budžeta Grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju ostavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)

Tagovi: , ,

Povezani članci

JKP Prostor Sombor objavljuje javni poziv za besplatno korišćenje odmarališta Pionir-hotel Nika u Kranjskoj Gori
In memoriam: Dušan Sekulić (1947 – 2022) +

Kategorije

Izbornik