Najnovije

In memoriam: Dušan Sekulić (1947 – 2022) +

 

  • Postoje ljudi za koje jednostavno morate da kažete, oni ne mogu da odu. Jer kraja putu za njih ne postoji. Takav je bio i ostaće Dušan Sekulić

Sombor tuguje nakon vesti da je preminuo jedan od omiljenih sugrađana, koji će ostati voljen i mnogo šire van grada u kojem je živeo i stvarao. Lično, imao sam sreću da upoznam ovog čoveka još kao dete, upisavši odsek harmonike u somborskoj muzičkoj školi „Petar Konjović“. Kad bismo prošli hodnikom, mi deca, a naš Dule, kako smo ga odmilošte voleli zvati, uvek negde nekako užurbano hodio, no da je uvek imao vremena da nam se osmehne, pa je i nama malim đacima imponovalo da nam se javi jedan tako fini gospodin. Smatrali smo ga zaštitnim znakom jedne od najuspešnijih muzičkih škola od Jugoslavije, sve do danas. Bila mi je i čast završiti muzičku školu u kojoj je on radio.

I gospodin i narodni čovek, baš retkost, sve usklađeno u njegovom primeru. Uvek doteran, markantan, osmeha koji je dovoljno govorio o njegovoj dobroti. Ali i sposobnostima. Vešt na poslovima sekretara škole koju je toliko voleo i koja je volela njega i kojom je uveliko doprinosio izuzetnim rezultatima, inteligentan u organizaciji posla, brzini i spretnošću, svoja iskustva preneo je društvenim angažmanom i odlaskom u zaslužene penzionerske dane, jer nije znao mirovati. Pod njegovim rukovodstvom Zavičajno udruženje Srba „Korijeni“ doseglo je svoju potpunu afirmaciju. Spajao je ljude, udruženja, voleo je svoj narod a poštovao jednako sve druge. Zaista, žalost je reč mala kojim bi se opisala osećanja nakon samo fizičkog odlaska ove ljudine.

Ispraćaj Dušana Duška Sekulića je u ponedeljak, 29. avgusta gospodnje 2022. u 12 časova iz kapele na Velikom pravoslavnom groblju u Somboru.

Večna mu slava i hvala za sve što je učinio za Sombor, decu i sugrađane!

Novi Radio Sombor

Tagovi: , ,

Povezani članci

Prijateljstvo nema granica: Primer apatinskog kulturno-umetničkog društva Carza i KUD-a sa Kosova Mokra Gora iz Zubinog Potoka
Naturisti Srbije: Idemo u… Zrenjanin, pođite sa nama i vi

Kategorije

Izbornik