Sport

Predstavnici KDT Radnički Sombor opravdali visoki rang

 

  • U organizaciji Saveza za dizanje tegova Vojvodine i KDT Radničkog iz Sombora u nedelju 17. marta je u velikoj sali Spostkog centra Soko održano Prvenstvo pokrajine za seniore.Uz nezapampćen broj takmičara iz raznih mesta (Subotica, Bač, Novi Sad, Irig, Stara Pazova, Indjija, Pančevo, Sombor) KDT Radnički se predstavio sa sedmoro svojih najuspešnijih takmičara

Prvo je potrebno spomenuti mladu i talentovanu Tajanu Merl koja je sa 15 godina osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 49kg sa izvanrednim rezultatom (35kg-43kg) zatim je tu i mlada Anđela Erdelj isto tako ubedljivo prva u svojoj kategoriji do 55kg sa oborenim juniorskim rekordom države (55kg-67kg), Tina Pelajić je već nekoliko godina nepobediva u svojoj kategoriji da 59kg i isto tako osvojivši prvo mesto pomerila je državni rekord u trzaju na 65kg (65kg-78kg).

U muškoj konkurenciji Andrej Rang je u kategoriji do 81kg zauzeo ubedljivo prvo mesto sa, za njega iz razloga povrede prilično skromnim rezultatom (105kg-130kg). David Milošević je takođe sa 15 godina osvojio prvo mesto u kategoriji do 61kg i nagovestio velike sportske rezultate u budućnosti, Petar Pelajić je sa svih šest uspelih pokušaja obezbedio četvrto mesto u kategoriji do 89kg (100kg-120kg),Matej Vilim je takodje pomerio lične rekorde i u istoj kategoriji plasirao se na 5. mesto.

Po rečima Petra Ranga trenera kluba od sedmoro takmičara njh petoro je osvojilo prvo mesto i to je dokaz vrednog i svakodnevnog rada i treninga kako takmičara kluba tako i trenera.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Stariji pioniri i juniori RK Radnički Sombor na visini zadatka
Rvački somborskog Radničkog drugi ekipno, Stefan Liščević šampion

Kategorije

Izbornik