Sport

Predstavnici ATLETSKOG KLUBA APATIN uspešni na trkama u Srebreniku, Čortanovcima i Subotici

 

  • Članovi Atletskog kluba Apatin su proteklog vikenda (27. i 28. avgusta) nastavili sa uspešnim nastupima na takmičenjima u zemlji inostranstvu i osvajanjem medalja. Ovaj vikend bio je rezervisan za trke u Srebreniku (Bosna i Hercegovina) uličnu trku na 5000 metara, Čortanovci (Vojvođanska treking liga) i Subotici – Subotički polumaraton trke na 21 kilometar i 97 metara i 10 kilometara

Đuro Borbelj ostvario je dvostruku pobedu prvo je u subotu slavio na Uličnoj trci u Srebreniku na 5000 metara, nakon koje je ostvario ubedljiv trijumf na jučerašnjem jubilarnom međunarodnom 5. Subotičkom polumaratonu. On je stazu od 21 kilometar i 97 metara istrčao za 1 sat 14 minuta i 32 sekunde.

U Subotici je nastupio veliki broj članova Atletskog kluba Apatin, u polumaratonskoj trci na 21 kilometar i 97 metara, treće mesto u ukupnom poretku zauzeo je Denis Firulović (1 sat 19 minuta i 23 sekunde) pobede u svojim kategorijama ostvarili su Jasmina Kljajić (1:46:53) koja je u ukupnom plasmanu zauzela 8. mesto u konkurenciji od 120 takmičarki, Zoran Marković (1:22:42), Predrag Vejin (1:31:06) i Zoran Radičanin (1:35:37) su zabeležili pobede u svojim starosnim kategorijama dok su u ukupnom plasmanu osvojili šesto, deseto i 22. mesto. Zoranu Radičaninu je ovo prva trka posle velike pauze. Polumaratonsku trku završio je 481 takmičar. U trci na 10 kilometara koja je održana u okviru Subotičkog polumaratona, drugo mesto u ukupnom plasmanu osvojio je Dušan Krstić sa rezultatom 36 minuta i 30 sekundi, Robert Čizmadija osvojio je 11. mesto (44 minuta i 1 sekunda). Trku na 10 kilometara uspešno je završilo 369 takmičara i takmičarki.

U Čortanovcima je u subotu 27. avgusta u organizaciji Planinarskog saveza Vojvodine, održano 4. kolo Vojvođanske treking lige u kojoj su na manjoj stazi u dužini od 13,5 kilometara, prvo i treće mesto osvojili Ajredin Ajeti i Zoran Marković, dok je srednju deonicu od 23 kilometra uspešno savladao Zoran Škorić.

Članove Atletskog kluba Apatin, narednog vikenda očekuju nastupi na 2. Vrbaškoj trci i 1. Zemunskom polumaratonu koji su zakazani za nedelju 4. septembra.

Uporedo sa nastupima članova Atletskog kluba Apatin u toku su pripreme za realizaciju tradicionalnog međunarodnog 26. po redu Apatinskog Dunavskog polumaratona koji će biti održan u nedelju 16. oktobra i za koju je do sada pristiglo već blizu 250 prijava. 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Liščević u sastavu reprezentacije Srbije na „Gedžinom memorijalu“, uspešan još jedan kamp za RK Radnički Sombor
Somaratonci snažno na startu drugog dela sezone

Kategorije

Izbornik