Najnovije

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević posetio Sombor

*Predsednik vlade Miloš Vučević, Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, predsednica pokrajinske vlade Maja Gojković, Goran Nonković predsednik ZBO i Antonio Ratković gradonačelnik Sombora  foto:© AcanskiS

„Ono što je najvažnije je to da su građani Bezdana zadovoljni i da će dobiti infrastrukturu koju treba da imaju. Idemo u pravcu da život bude bolji. Dugo godina i decenija, Sombor je bio skrajnut što je nepravedno. Danas, brzom saobraćajnicom koja će povezati grad Sombor sa autoputem, a samim tim i sa Novim Sadom i Beogradom, menja se kompletan ambijent ovog grada i ono što je bitno da radimo i što je i u fokusu ministra Vesića jeste rekonstrukcija pruga, a Sombor nam je tu čvorište i tačka spajanja i prema Subotici i prema Vrbasu. Time će građani Sombora, bez obzira da li putuju vozom ili automobilom, putovati bezbednije i brže, te imati mnogo više vremena za sebe i za svoje porodice“, rekao je predsednik vlade Miloš Vučević.

Ministar Vesić je tokom obilaska radova rekao da mu je Sombor uvek drago mesto gde voli da dođe i dodao da se trenutno odvijaju mnogi važni projekti koji će doprineti boljem životnom standardu građana i većoj povezanosti sa ostatkom Srbije, kada se izgradi brza saobraćajnica i rekonstruiše pruga.

„Kao što možete da vidite, projekat „Čista Srbija“ u Somboru dobro napreduje. Sombor trenutno ima 140 kilometara kanalizacione mreže, a s ovih 260 kilometara, imaćemo preko 400 kilometara kanalizacione mreže što znači da će preko 90 odsto Sombora biti pokriveno kanalizacijom. Imaćemo postrojenja za preradu otpadnih voda , što znači da će sve otpadne vode biti prerađivane i u čistom obliku vraćene u prirodu. Radili smo Stanišić, počeli smo da radimo sada kanalizaciju u Bezdanu, a krenućemo uskoro da radimo i sam Sombor, kao i tri postrojenja za preradu otpadnih voda. “, rekao je ministar Vesić.

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže izvode se u okviru projekta „Čista Srbija“, a izvođač radova je „China Road and Bridge Corporation Company“. Tim povodom, obilasku radova je prisustvovao i ambasador NR Kine Li Ming, koji je rekao da je narod prioritet svakog razvoja i da je Kina spremna da učestvuje kako u ovom, tako i u ostalim projektima.

„Moje prisustvo ovde pokazuje našu ideju. Srpska vlada je najavila ogroman plan čiste Srbije i Kina je spremna da učestvuje u ovom projektu. Poverenje koje smo dobili za nas je dužnost“, rekao je ambasador Li Ming.

GALERIJA 

foto:© AcanskiS

srdjan.acanski

#RTV #NoviRadioSombor

 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio24

Povezani članci

Državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine Sandra Dokić obišla radove na uklanjanju divlje deponije u Gakovu
XIX Susret starovremenskih vozila u Somboru na trgu Sv. Trojstva

Kategorije

Izbornik