Najnovije

XIX Susret starovremenskih vozila u Somboru na trgu Sv. Trojstva

***Lada 2105 1984.god (srdjan.acanski) u civilnoj varijanti i Lada 2105 (AMSK) u reli varijanti inače maskota ovogodišnjeg XIX susreta foto:© AcanskiS

„Susret starovremenskih vozila“ održao se po 19. put u Somboru i okupio ljubitelje oldtajmera, ali i privukao veliku pažnju naših sugrađana. Na susretu su učetvovali izlagači iz Nemačke, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije. A primetili smo da je bilo dosta učesnika i iz Sombora, koji su jedva čekali lepo vreme, da izvezu iz garaža svoje limene ljubimice koje su specijalno sredili za ovu priliku, i predstave ih gradjanima Sombora.

Manifestaciju je zvanično otvorio član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicija Đorđe Zorić, koji je pozdravio učesnike i poželeo im prijatan boravak u Somboru.„Dragi gosti i dragi Somborci, pozdravljam vas u ime Grada Sombora i u svoje lično ime. Lepo je videti da istrajavate u vremenu i želite da vreme zaustavite i učinite da sve ono što je nekada bilo lepo, prikažete danas ovde. U prethodna dva dana smo imali ovde „Karavan bezbednosti saobraćaja“, gde su naši najmlađi, ali i ostali sugrađani imali priliku da se upoznaju sa osnovama iz bezbednosti saobraćaja, a danas imamo ovu izuzetno lepu manifestaciju. Svima želim prijatan boravak u našem gradu i da uživate u svemu onome što ovaj grad pruža i da nam se svi zajedno vratite ovde iduće godine i po dvadeseti put“ rekao je gradski većnik Zorić.

Manifestacija za cilj ima širenje tehničke kulture i znanja o istoriji automobilizma, a pored toga, predstavljanje Sombora i njegovih znamenitosti gostima koji dolaze. Na ovogodišnjem susretu, publici je prikazano oko 80 automobila i 20 motocikala.

****Maskota ovodišnjeg XIX susreta staroveremnskih vozila bila je Lada 2105 (AMSK) u reli varijanti, pored koje je stajala Lada 2105 1984.god (srdjan.acanski) u civilnoj varijanti, tako da ste mogli da vidite razliku između civlne i reli varijante istog tipa automobila.

Organizatori manifestacije su Oldtajmer Kretaivni studio „Des Arts“, u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Sombora, uz pokroviteljstvo Grada Sombora.

 

galerija

Foto:© AcanskiS

srdjan.acanski

#RTV #NoviRadioSombor

 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio24

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević posetio Sombor
Otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane u Somboru

Kategorije

Izbornik