Najnovije

Državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine Sandra Dokić obišla radove na uklanjanju divlje deponije u Gakovu

foto:© AcanskiS

  • Državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine Sandra Dokić, obišla je juče radove na uklanjanju divlje deponije u Gakovu. Tom prilikom, državna sekretarka Dokić je razgovarala sa članom Gradskog veća za oblast ekologije i zaštite životne sredine Slobodanom Stanićem, te predstavnicima Mesne zajednice „Gakovo“ i JKP „Čistoća“ Sombor, o trenutnim radovima, ali i daljim planovima za uređenje i ostalih divljih deponija sa teritorije Grada, kao i načinima da se spreči nastajanje novih.

„Ministarstvo zaštite životne sredine od 2021. godine je izdvojilo 348 miliona dinara za čišćenje divljih deponija širom Srbije. Na ta sredstva se dodaju i sredstva lokalnih samouprava i cilj nam je da ove godine, kada završimo sa čišćenjem, imamo ukupno očišćenih 1.119 divljih deponija. Nama je izuzetno važno da jedinice lokalne samouprave prijavljuju da imaju divlje deponije, da se javljaju na naše konkurse i da to polako rešavamo. Za sam Sombor je izuzetno značajno da će on u narednom periodu dobiti Regionalni centar za upravljanje otpadom. Očekujemo da će 2026. godine taj Regionalni centar početi da radi, da se do tada očiste sve divlje deponije, da se ne stvaraju nove, zbog čega mi zaista očekujemo da jedinice lokalne samouprave budu aktivne, kako bi građani shvatili da otpad treba da se odlaže na adekvatan način“, izjavila je državna sekretarka Sandra Dokić.

 

Gradski većnik Slobodan Stanić, zahvalio se Ministarstvu na podršci i finansijskim sredstvima kako bi se očistile divlje deponije sa teritorije Grada i pozvao sugrađane da otpad odlažu na odgovoran način, te da ne prave nove divlje deponije.

Grad Sombor je na osnovu Javnog konkursa koji je raspisalo Ministarstvo zaštite životne sredine, dobio sredstva u iznosu od 3,8 miliona dinara i dodatno učestvovao sa sopstvenim sredstvima kako bi se očistila divlja deponija u Gakovu.

Pozivamo sugrađane da budu odgovorni prema svojoj zajednici i životnoj sredini, te da vode računa o tome da otpad odlažu na način predviđen za to, u skladu sa zakonima i ekološkim normama.

foto:© AcanskiS

srdjan.acanski

#RTV #NoviRadioSombor

 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio24

Povezani članci

Urnebesna komedija “Ja (O) meni” sa Minom Lazarević i Srđanom Ivanović
Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević posetio Sombor

Kategorije

Izbornik