Najnovije

“Posao po meri” – Kampanja sa društvenom svrhom za 2023. godinu

SAOPŠTENJE

  • Kampanja “Posao po meri” koju su pokrenuli Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa agencijom Block&Roll, ponela je ovogodišnju titulu “Kampanje sa svrhom”, kao jedna od najboljih društveno odgovornih kampanja koja je realizovana u Srbiji u proteklih godinu dana. Na Festivalu društveno odgovorne komunikacije održanom tradicionalno na Međunarodni dan deteta, podeljene su nagrade i statuete za kampanje koje su koristile moć komunikacija da dotaknu određeni društveni problem

Kampanja “Posao po meri” lansirana je uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u okviru projekta “Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom” koji realizuje Forum mladih sa invaliditetom zajedno sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, Caritasom Srbije, Centrom za samostalni život osoba sa invaliditetom i Smart Kolektivom.

Cilj kampanje je podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom sa fokusom na portal za zapošljavanje Foruma mladih sa invaliditetom – www.zaposljavanje.fmi.rs, jedini portal koji povezuje osobe sa invaliditetom i potencijalne poslodavce.

  • Više od pola miliona naših sugrađana živi sa nekom vrstom invaliditeta, a svega 7 odsto je zaposleno. Zato smo u kampanji obrnuli stvari – umesto da govorimo šta poslodavac može da uradi za osobe sa invaliditetom, pričali smo o tome šta oni mogu da urade za kompaniju u kojoj rade, zahvaljujući svojim talentima, entuzijazmu i sposobnostima. Kampanja je udružila organizacije civilnog društva, kompanije, lokalne samouprave, medije i širu javnost. Portalu se pridružilo 128 kompanija i 607 osoba sa invaliditeom koji traže posao i šansu koju su dugo čekali – izjavila je Sanja Vukelić, PR menadžer u Fondaciji Ana i Vlade Divac i istakla značajnu ulogu ambasadora kampanje – osoba sa invaliditetom koje su pronašle posao ili prošle jedan od mnogobrojnih programa koji se sprovode u okviru projekta.

Jako nam je drago da je jedna ovako važna društvena tema prepoznata i afirmisana. Posebno smo ponosni na ovo priznanje jer je došlo kao posledica jedne multisektorske saradnje i kroz širok spektar partnerstva, gde su svi bili ujedinjeni u istom cilju – da što bolje prenesemo poruku o važnosti ravnopravne inkluzije osoba sa invaliditetom na tržište rada“, dodala je Vukelić.

„Kampanje sa svrhom“ je prvi festival društveno-odgovorne komunikacije u Srbiji, i jedan od prvih takve vrste u svetu. Titulu „Kampanje sa svrhom“ dobijaju kampanje koje su koristile moć komunikacija da dotaknu određeni društveni problem vezan za decu ili pojedinca, skrene pažnju javnosti na njega i ponudi moguća rešenja.

  • Mi želimo da podstaknemo da se što više kompanija opredeli za društveno odgovornu komunikaciju i usmeravžanje moći komunikacija na dobrobit ljudi i platete, ali i da nagradimo one koji su taj izbor već napravili – izjavila je Tijana Adamov Ignjatović, osnivačica Festivala Kampanje sa svrhom i UG Žute Patalone, inicijatora Festivala

Taj izbor Fondacija Ana i Vlade Divac pravi već 17 godina, promovišući svoju viziju i misiju – društvo u kojem građani preuzimaju odgovornost i shvataju moć zajedništva u rešavanju ličnih i društvenih problema, gde svaki član tima posebna karika koja je doprinela da naša podrška dopre do onih kojima je potrebna.

Video kampanje možete pronaći na linku POSAO PO MERI – KAMPANJA SA SVRHOM 2023.

 


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Unapređenje Portala CROSO još jedan korak u stvaranju efikasnije javne uprave
Još 14 novih vlasnika seoskih kuća na području Grada Sombora

Kategorije

Izbornik