Estrada

Fenomenalna Marija Mirković objavila 2 albuma: “Ja sam Marija”/ “I to sam ja”

 

  • Ona je glas i lice koje ste dobro upoznali kroz brojne hitove objavljene proteklih nekoliko godina

Sjajna kantautorka Marija Mirković godinu je obeležila kreativnim zanosom i stvaranjem samostalnog autorskog opusa, a rezultat toga je istovremeno objavljivanje dva albuma – “Ja sam Marija” i “I to sam ja”.

Na albumu “Ja sam Marija” se nalazi devet autorskih pesama. Veliki doprinos konačnom zvuku albuma „Ja sam Marija“ dali su: Branimir Mihaljević kao producent i aranžer, Alka Vuica, Nenad Ninčević, Rando Stipišić, Luka Mrduljaš Hrvoje Domazet. Marija je izabrala mladost i iskustvo kako bi album dobio moderno ruho, ali i prepoznatljivi zvuk. Album ima pravi pop zvuk na koji publika uvek sjajno reaguje.

Drugi album “I to sam ja” je posebna poslastica za sve ljubitelje pop muzike, Marijinog rada i njenog predivnog glasa.

Na tom albumu se nalaze obrade osam pesama za sva vremena. Marija je odabrala omiljene pesme Lepe Brene, Rođe Raičevića, Džeja, Magazina, Olivera Dragojevića i zajedno sa Filipom Gjudom napravila posebne aranžmane, koje su poznatim pesmama dale potpuno novu dimenziju i život.

  • Album obrada ima vrlo zanimljiv koncept i vrhunske aranžmane. Za razliku od autorskog albuma, na ovom albumu sam samo u ulozi interpretatora, ali sam se vrlo ozbiljno spremala za svaku pesmu, jer takvi aranžmani iziskuju ozbiljnu interpretaciju. Pogodilo se da su oba albuma završena u isto vreme, pa sam odlučila publici dati sve što sam snimila – izjavila je Marija.

Galerija:

Fotografije: Vigor Klaić

Izdavač:


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Nika Turković novo poglavlje započinje singlom „Ima smisla“
Novi album Mije Dimšić „Monologue“ izašao ovih dana

Kategorije

Izbornik