Najnovije

Poklon najmlađima – uručeno novih 100 auto-sedišta za somborske bebe

 

  • Članovi Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora, na čelu sa predsednikom Saveta, gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem danas su u Velikoj sali Skupštine grada Sombora, na svečanosti dodelili auto-sedišta roditeljima prvih 100 beba koje su rođene u 2023. godini na teritoriji Grada Sombora

Gradonačelnik je napomenuo da je „za ovih sedam godina, koliko već dodeljujemo auto – sedišta, ukupno podeljeno preko 1100 auto – sedišta i oko 700 sedišta za vožnju dece biciklom“ i dopunio:

  • Ovo je jedna od najlepših aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja. Od prvog dana kako smo i počeli sa radom Saveta, najveći broj aktivnosti upravo je usmeren ka bezbednosti naših najmlađih učesnika u saobraćaju. Sve aktivnosti Saveta finansiraju se iz kazni nesavesnih vozača – poručio je Ratković.

On je pozvao sve zainteresovane građane da se prijave na predstojeći konkurs za dodelu još 200 auto-sedišta, za sve bebe rođene u 2022. i 2023. godini, a koje nisu bile među prvih 100 rođenih beba u ovoj godini. Najavio je i da su u planu radovi na uređenju zona škola, edukacije u vrtićima, njihovo opremanje, darivanje đaka prvaka.

Uz gradonačelnika, poklon auto – sedišta roditeljima su uručili članovi Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora, član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicija Đorđe Zorić, pomoćnik direktora Srednje tehničke škole Sombor Pavle Terzić i u ime MUP-a Policijske uprave Sombor Savo Radić.

Izvor https://www.sombor.rs/; Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Vreme: I naredna sedmica maja – neće ličiti na maj
Novi Sad: Protesti poljoprivrednika, traže se veće subvencije i cene poljoprivrednih proizvoda

Kategorije

Izbornik